Screenshot/Dnevnik.hr

HUIĆ “Država je apsolutno nespremna za uvođenje poreza na nekretnine, narodu treba čestitati”

Davor Huić iz Udruge Lipa u srijedu je na konferenciji za novinare izjavio kako je država potpuno nespremna za uvođenje poreza za nekretnine.

“Treba čestitati građanima. Mi smo bili samo jedan katalizator, to je bila jedna sinergija, više inicijativa što pokazuje koliko je taj porez nepopularan. Ljudi u Hrvatskoj oko malo čega se mogu složiti, no oko ovog jesu”, rekao je Huić, kako prenosi Dnevnik.hr. Huić je dodao da je vlast pogriješila što nije objasnila koja je korist za građane, ako je uopće ima, i koja je svrha uvođenja poreza.

Dodao je da će Lipa i dalje pratiti što se događa s porezom na nekretnine jer imaju legitimitet od 140 tisuća potpisnika peticije te da će se protiviti bilo kakvom pokušaju uvođenja poreza na nekretnine.

Huić je rekao da su gradovi i općine bili potpuno nespremni za uvođenje poreza na nekretnine, te kako je samo jedan posto građana odgovorilo na upitnike koje su im poslali. “Ako je lokalna samouprava naplaćivala komunalnu naknadu, ako postoje baze podataka, pitanje je zašto su slani upitnici, a pogotovo je problematičan način jer su morali biti ispunjavani pod prijetnjom”, rekao je Huić dodajući kako se zakon ne može provoditi protivno volji građana.

Zabrinjavajuća je, kaže, i jasna namjera vlade da u budućnosti i poveća porez na nekretnine. “Porezna opeterećenja u Hrvatskoj treba smanjiti, ionako se govori o suficitu u proračunu”, zaključio je Huić.

Komentiraj