Neposluh se nastavlja: Još jedan vlasnik teretane otvorio vrata, policija došla, ali ga nije uhitila

U Dugom Selu u ponedjeljak svoja je vrata otvorio i Kondicijski centar Spartak, unatoč mjerama koje, među ostalim, brane i rad teretana.

Vlasnik Alen Preldžić to je najavio još u nedjelju. Niti četrdesetak minuta nakon otvaranja u Spartak je došla policija, ali vlasnik nije uhićen.

U nedjelju je Kondicijski centar Spartak na svom Facebook profilu napisao:

“Kondicijski centar Spartak otvoren je 13. 05. 2011. godine. Ove godine trebali bi slaviti deseti rođendan, što nas je jako veselilo. Pošto smo odlučili da sutra otvaramo svoja vrata, možda ni ne doživimo deseti rođendan.
Ali ne bojimo se, borimo se za svoju djecu, njihova prava, pravo na rad i izbor. Nitko u demokraciji ne može zabraniti nekome da trenira, ide na kavu ili čeka dopuštenje da trči ili hoda.
Mi ne negiramo postojanje virusa, ali tvrdimo da se kod nas jača imunitet, a ne širi zaraza.

Sutra počinjemo u 18 sati. Svi termini su popunjeni”, stoji u Facebook objavi.

Facebook objava vlasnika Kondicijskog centra Spartak

“Više prostora nego u šoping centrima”

Preldžić je rekao da je u njegovom centru šest osoba na dvjesto kvadrata, što znači da svaka osoba ima 15 kvadrata, a da su u trgovačkim centrima jedna osoba na drugoj.
Naglasio je da se jako pazi na mjere, da se nose maske, koriste dezinficijensi te da na vježbanje mogu doći samo oni koji su se registrirali.
Kondicijski centar Spartak dao je podršku i Andriji Klariću kojeg je u ponedjeljak, podsjetimo, zbog otvaranja teretane privela policija i zadržala u pritvoru.
Preko dvije tisuće ljudi na društvenim mrežama podržalo je odluku vlasnika Kondicijskog centra Spartak.

 

 

 

Komentiraj