HT PRVA LIGA: Varaždin – Rijeka, početne postave

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 35. kola HT Prve lige Varaždin je od 15 sati na stadionu Varteksa domaćin Rijeci. Nakon jučerašnje pobjede Istre 1961 domaćini su ponovno na posljednjem mjestu ljestvice te su u potrazi za bodovima spasa dok se gosti bore za europsku vizu.

Rijeka je bila uspješnija u njihova četiri ovosezonska međusobna dvoboja. U prvenstvu su s 2:1 i 2:0 slavili na Rujevici dok su u kupu bili bolji u Varaždinu rezultatom 1:2. Jednu pobjedu je upisao i Varaždin i to na domaćem terenu rezultatom 2:1.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na Posavca koji je ozlijeđen dok su gosti iz istog razloga lišeni usluga Smolčića, Brauta i Kulenovića.

Trener Varaždina Zoran Kastel je u najavi utakmice rekao: “Očekuje nas zahtjevna utakmica, a svih deset susreta koji će se odigrati do kraja prvenstva o nečemu odlučuju. Tri boda Rijeci puno znače u borbi za Europu, a nama trebaju bodovi u borbi za ostanak. Naš motiv treba biti veći od njihovog je mi se borimo za goli život i nadam se da će to probuditi inat, volju i želju u ekipi i da ćemo na taj način moći parirati Rijeci.”

Njegov kolega Goran Tomić je dodao: “Još jedna u nizu bitnih utakmica, sami o sebi odlučujemo, sve imamo u svojim rukama. Očekujem da ponovimo izdanje iz Koprivnice, da odigramo pravu mušku borbenu utakmicu, uz pozitivnu energiju i s nadom da ćemo uzeti tri boda. Varaždin je u zadnjih osam utakmica doživio samo dva poraza, ima dosta neodlučenih rezultata, namučili su sve favorite. Imaju kvalitetu i brzinu prema naprijed, kvalitetni su u sredini, u dobrom raspoloženju čekaju utakmicu u kojoj su im bodovi jako bitni. I nama su bodovi bitni i tako se moramo postaviti. Idemo u Varaždin osvojiti tri boda.”

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline kojem će pomagati Nikola Kečkiš (Virovitica), Goran Loparac (Sladojevci) i Marko Matoc (Zaprešić) dok su za VAR zaduženi Goran Gabrilo (Split) i Goran Perica (Šibenik). Delegat susreta je Robert Balen (Zagreb), a kontrolor suđenja Domagoj Ljubičić (Osijek).

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj