HT PRVA LIGA: Varaždin – Rijeka, početne postave

U prvoj utakmici subotnjeg programa 17. kola HT Prve lige Varaždin od 15 sati dočekuje Rijeku. Njihov prvi ovosezonski međusobni prvenstveni duel završio je pobjedom Rijeke koja je na Rujevici slavila rezultatom 2:1. Momčadi su se sastale i u kupu gdje je također bila bolja Rijeka i to rezultatom 1:2.

Domaćini u današnjem susretu ne mogu računati na Kolarića, Djoua i Novoseleca koji su ozlijeđeni, a u sastavu gostiju zbog žutih kartona nema Galovića, Smolčića, Štefulja i Capana dok su Nwolokor i Velkovski ozlijeđeni.

U najavi susreta trener Varaždina Zoran Kastel je izjavio: “Rijeka je jako dobra momčad, što su pokazali i u Europi, a u hrvatskoj su ligi sigurno najdiscipliniranija ekipa, koja se brani jako kompaktno, 4-5-1, jako blizu i usko, a opet strašno se brzo otvaraju i stoje u sistemu 3-4-2-1. Sigurno su kvalitetni i opasni, a na nama je da pokušamo anulirati njihove kvalitete i prednosti te pokušamo odigrati pravu utakmicu, potrošiti se do kraja i pokušati izvući pozitivan rezultat.”

Njegov kolega Simon Rožman je dodao: “U mirnom tonu spremali smo se na Varaždin. Vidjeli smo da smo imali dosta problema u Kupu Hrvatske i moramo se držati dobrih stvari koje smo napravili u Maksimiru. Teren će dati sve odgovore.”

Glavni sudac utakmice je Ante Čuljak iz Zagreba kojem će asistirati Ivica Modrić (Zagreb), Željko Bučar (Duga Resa) i Marko Cestarić (Sisak) dok će u VAR sobi biti Ivan Vučković (Zagreb) i Vedran Đurak (Stupno). Delegat susreta je Dalibor Kajinić (Požega), a kontrolor suđenja Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek).

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj