HT PRVA LIGA Varaždin – Istra 1961, početne postave

Nakon uspjeha na Poljudu i pobjede nad Hajdukom nogometaši Varaždina od 21:05 na stadionu Varteksa u sklopu 30. kola HT Prve lige u derbiju začelja dočekuju Istru 1961 koja je u prošlom kolu bila bolja od Inter-Zaprešića.

Današnje takmace na začelju ljestvice dijeli samo bod, a nakon što su pobjegli Inter-Zaprešiću međusobni ogled može dati odgovor na pitanje tko će izbjeći deveto mjesto odnosno doigravanje za popunu HT Prve lige te dvoboje s Orijentom 1919.

U dosadašnja tri ovosezonska duela ove dvije momčadi slavili su domaćini. Zeleno-žuti su na Aldo Drosini bili bolji s 3:1 i 1:0 dok je Varaždin uzvratio slavljem od 1:0.

Domaćini danas ne mogu računati na ozlijeđene Djoua i Rocu dok je Bajandouh napustio klub i vratio se u Saudijsku Arabiju. Gosti su pak lišeni usluga Perić-Komšića, Fuentesa i Munivrane koji su također ozlijeđeni.

Trener Varaždina Samir Toplak je uoči utakmice poručio: “Liga je takva da svatko svakoga može pobijediti, nema laganih utakmica. Istra 1961 je organizirana momčad, ima određenih slabosti u određenim trenucima, kao i mi, uvijek netko pogriješi negdje, simpatično djeluju na terenu ali gube. I mi smo do sada bili simpatični, ali smo postali natjecateljska momčad i čeka nas teška utakmica. Pobjedom nad Interom napunili su se samopouzdanjem i moramo biti vrlo oprezni. Dobro se otvaraju, znaju se i dobro braniti, ali igrat ćemo pred našim gledateljima koji bi nam trebali jako puno pomoći da se ne opustimo, da ne mislimo da smo riješili prvenstvo i onda ćemo podvući crtu.”

Njegov današnji suparnik Ivan Prelec je izjavio: “Druga utakmica u nizu za koju znamo koliko je bitna i što nosi. Svjesni smo da je Varaždin trenutno u dobrom momentu i da su puni samopouzdanja, no mi smo se pripremili i definitivno idemo u Varaždin dat sve od sebe i kući se vratiti s bodovima.”

Za derbi začelja kao glavni sudac zadužen je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Njemu će pomagati Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek) i Andrej Burilo (Osijek). U VAR sobi će biti Goran Gabrilo (Split) i Tomislav Petrović (Valpovo). Delegat dvoboja je Stjepan Žugaj iz Velike Gorice, a suce će kontrolirati Šime Vukić iz Rijeke.

Trener su se odlučili za sljedeće početne postave:


Ljestvica:

Komentiraj