HT PRVA LIGA: Slaven Belupo – Istra 1961, početne postave

U prvoj utakmici subotnjeg programa 26. kola HT Prve lige Slaven Belupo od 15 sati na stadionu Ivan Kušak Apaš u Koprivnici dočekuje Istru 1961.

U njihova dva prethodna ovosezonska međusobna sraza slavili su domaćini. Farmaceuti su u Podravini bili bolji s 5:1 dok su Zeleno-žuti u Istri slavili s 2:1 u dvoboju koji su obilježile i sudačke greške.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na već duže vrijeme ozlijeđene Mlinara, Bačelić-Grgića i Krstanovića dok su gosti iz istog razloga lišeni usluga Galilee, Hujbera, Tomaševića i Sergija, a Bosančić je kartoniran.

Trener Slavena Tomislav Stipić je u najavi susreta rekao: “Utakmicu protiv Rijeke smo zaboravili i okrenuli smo se odmah utakmici protiv Istre. Za nas je ta utakmica okarakterizirana kao utakmica putokaza i veselimo joj se. Liga je jako zanimljiva jer se pet ekipa bori za europska natjecanja, a pet se bori za ostanak, svi s istim ciljem i svi s istim šansama. Mi želimo ovu utakmicu protiv Istre kod kuće pobijediti i osigurati si malo mira”

Njegov kolega Danijel Jumić je dodao: “Mi smo nakon negativnih rezultata napravili pozitivan niz te ne vjerujem da će se lošija ostvarenja Slaven Belupa u posljednjim utakmicama danas osjetiti na terenu. Oni imaju svoje probleme, no riječ je o kvalitetnim igračima, koji će sigurno biti motivirani i željni pobjede, ali to je nešto na što mi ne možemo utjecati i time se ne opterećujemo. Ono što nas zanima to smo mi sami te smo odradili sve što je bilo potrebno da danas istrčimo spremni, gladni, energični, motivirani, hrabri i odlučni. Ako od prve minute budemo fokusirani i koncentrirani, vjerujem da neće biti problema da ostvarimo svoj cilj.”

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba kojem će pomagati Vedran Đurak (Stupno), Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Tino Krečak (Velika Gorica) dok su za VAR zaduženi Mario Zebec (Cestica) i Borut Križarić (Čakovec). Delegat susreta je Jakov Juretić (Split), a kontrolor suđenja Danijel Trampus (Osijek).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj