HT PRVA LIGA: Slaven Belupo – Istra 1961, početne postave

Slaven Belupo u prvoj utakmici 8. kola Hrvatski Telekom Prve lige od 18 sati u Koprivnici dočekuje Istru 1961. Farmaceuti su jedini prvoligaš koji u dosadašnjem tijeku sezone nije upisao pobjedi dok Zeleno-žuti s utakmicom više imaju bod više od današnjih suparnika.

Domaćini u današnjem ogledu nemaju problema s izostancima dok su gosti lišeni usluga ozlijeđenog Tomaševića te kartoniranih Galilee i Bosančića.

Strateg Slavena Tomislav Stipić je u najavi utakmice rekao: “Nakon dugo vremena ponovno igramo u našoj kući, ponovno pred našom publikom. Stvarno se veselimo utakmici i pozivam sve naše navijače da dođu na stadion i da nas podrže jer smo ih se zaželjeli i jer su nam potrebni da nam pruže potporu, da osjetimo da se netko uz nas bori na terenu. Igramo u Koprivnici i želimo se nahraniti bodovima i zabaviti našu publiku. Istra je jako dobro organizirana momčad. Teško ju je probiti, a naprijed ima jako brze igrače. Moramo biti strpljivi, smireni i kontrolirati svoje emocije, ali trebamo i vjerovati u dobre izvedbe naših igrača do sada na terenu koje nisu bile adekvatno nagrađene bodovima. Pružit ćemo sve što je u našoj moći i konačno doći do te prve pobjede.”

Njegov kolega Fausto Budicin je dodao: “Mislim da su oni kao momčad postigli premalo bodova u odnosu na ono što su pokazali, tako da će sutra ogled shvatiti kao vrstu iskupljenja za sve što su propustili do sada. Mislim da im je imperativ pobjeda i da se vide kao pobjednici, no nešto će se i nas pitati i nadam se da ćemo im uspjeti poremetiti planove. Što se sastava tiče, svi su u konkurenciji, osim Tomaševića koji ima ozljedu i Bosančića i Einara koji su kartonirani.”

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova kojem će asistirati Tomislav Keglević (Našice), Ivan Janić (Ilok) i Ivan Matić (Osijek) dok će u VAR sobi biti Mario Zebec (Cestica) i Borut Križarić (Čakovec). Delegat susreta je Jure Zečević iz Knina, a suce će kontrolirati Miroslav Vitković iz Velike Gorice.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj