HT PRVA LIGA: Slaven Belupo – Dinamo, početne postave

U prvoj utakmici subotnjeg programa 32. kola HT Prve lige Slaven Belupo od 17 sati na stadionu Ivan Kušek Apaš dočekuje vodeći Dinamo. Nakon što je njihov prvi ovosezonski međusobni duel završio bez pobjednika (3:3) uslijedile su tri utakmice u kojima su bolji bili Plavi. U prvenstvu su slavili s 1:5 i 3:0, a u četvrtfinalu kupa su bili bolji s 2:0.

Domaćini za današnji sraz ne mogu računati na suspendiranog Krstanović dok kod gostiju iz istog razloga nema Franjića i Petkovića, a Moharrami i Gavranović su ozlijeđeni.

Trener Farmaceuta Tomislav Stipić je u najavi utakmice rekao: “Uoči utakmice nema nepoznanica jer u HNL-u igrate četiri puta protiv svakog protivnika. S vremenom saznate i broj cipela njihovih zvijezda, a kamoli ne taktičke zamisli ili karakteristike pojedinaca. Dinamo i kad igra manje dobro rijetko gubi u HNL-u. Često mi kroz glavu prolazi naš 3:3 na Maksimiru gdje smo bili jako blizu pobjedi, a na kraju ipak samo neriješeno. Fizički smo se odmorili, a nadam se da se i duh, kojem prirodno treba više vremena, uspio odmoriti. Prije svega, moramo svi biti na nivou i spremni trpjeti i raditi svih 90 minuta. Moramo smanjiti količinu nepotrebnih grešaka, ne koristiti pozornicu od 17 sati za osobni marketing i imati raspoloženog Filipovića. Zbog načina Dinamove igre očekujemo ogroman mentalni pritisak i fizičku potrošnju. Previše Dinamovih igrača na HNL nivou posjeduje taj potez pobjede. Uz to moramo se pripremiti na uigrane rotacije kreativnih igrača Dinama i punjenje prostora iz drugog plana.”

Njegov kolega Damir Krznar je dodao: “Vraćamo fokus na naše, kako uvijek ističemo, najvažnije natjecanje Hrvatski Telekom Prvu ligu. U vrlo dobroj smo poziciji, imamo četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja, a imamo i utakmicu zaostatka. Ali, naravno, tu prednost treba održati, po mogućnosti i povećati. Prva sljedeća utakmica uvijek je najteža i najzahtjevnija, a to je u ovom trenutku ona protiv Slavena Belupa. Respektiramo koprivničku momčad, pomrsila je račune u ovom prvenstvu i nama i drugima tako da smo iznimno oprezni, ali ujedno i odlučni završiti utakmicu na najbolji način, s tri boda.”

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline kojem će asistirati Jerko Crnčić (Vrbovec) te Ivan Mihalj i Tino Krečak iz Velike Gorice, a u VAR sobi će biti Marin Vidulin (Kanfanar) i Robi Kezele (Rijeka). Delegat susreta je Milan Rukavina (Rijeka), a suce će kontrolirati Domagoj Ljubičić (Osijek).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj