HT PRVA LIGA: Šibenik – Hajduk, početne postave

U posljednjem susretu 12. kola HT Prve lige snage će od 17:30 na Šubićevcu u dalmatinskom okršaju odmjeriti Šibenik i Hajduk. Njihov prvi ovosezonski sraz odigran na Poljudu završio je pobjedom Bilih rezultatom 1:0.

Domaćini u današnjem ogledu zbog povreda ne mogu računati na Bilića, Jhingana, Suada Sahitija i Carlosa Torresa dok su gosti bez kartoniranog Livaja te ozlijeđenih Posaveca, Eleza, Vukovića, Čuića, Mlakara i Eduoka.

Strateg Narančastih Mario Rosas je u najavi dvoboja za SD izjavio: “Nema dvojbe da je utakmica s Hajdukom od velike važnosti  za naše navijače. Bilo mi je to jasno i na treningu u petak kada su Funcuti došli na naš stadion kako bi nam dali podršku. Ovaj derbi je posebna, drugačija utakmica od drugih.  Opet s druge strane, u rezultatskom smislu, susret s Hajdukom je kao i svaki drugi jer nosi tri boda. Naša filozofija se zna, želimo u svakoj utakmici biti glavni protagonisti na terenu i uzeti sva tri boda.”

Trener Hajduka Jens Gustafsson je rekao: “Znamo što očekivati protiv ekstra motiviranih momčadi kad dolazi Hajduk i naši navijači, ali nisam fokusiran na Šibenik i igrače Šibenika, nego na moje igrače i 100% sam siguran sad da će nam oni donijeti dobar rezultat. Nesretan sam zbog onih koji izostaju, ali imam povjerenje u one koji će nastupiti.”

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova kojem će asistirati Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek) i Goran Pečarić (Zagreb), a u VAR sobi će biti Dario Bel (Osijek) i Kruno Šarić (Županja). Delegat susreta je Željko Ukić (Zagreb), a kontrolor suđenja Ivica Modrić (Zagreb) dok će ispred Saveza za sigurnost brinuti Vlado Dominić.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:

ŠIBENIK: Rogić, A. Jakoliš, Batarelo, Perić, Čurić, Rak, Bačelić-Grgić, Mina, Marin, M. Jakoliš, Delić. Klupa: Đaković, Kvesić, Bedoya, Benić, Ballone, Lopez, Grdić, Cvetković, Attys

HAJDUK: Kalinić, Lovrencsics, Simić, Katić, Čolina, Melnjak, Krovinović, Fossati, Sahiti, Biuk, Diamantakos. Klupa: Subašić, Dimitrov, Kačaniklić, Brkljača, Ćalušić, Atanasov, Škaričić, Dolček, Ljubičić.


Ljestvica:

Komentiraj