HT PRVA LIGA: Rijeka – Osijek, početne postave

U zaostalom susretu 14. kola HT Prve lige od 17 sati na Rujevici počinje dvoboj vodećih momčadi na ljestvici, Rijeke i Osijeka. Njihov prvi ovosezonski međusobni susret odigran u Gradskom vrtu završio je pobjedom Bijelo-plavih rezultatom 1:0.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na Galešića i Libera dok su gosti bez Ivušića, Barešića, Barišića, Lončara, Jugovića, Žapera, Kleinheislera i Ercega.

Trener Rijeke Goran Tomić je u najavi susreta rekao: “Osijek je jako kvalitetna ekipa, s odličnim trenerom koja igra dobar nogomet. Očekuje nas zahtjevna utakmica. Imamo jasnu ideju kako ćemo igrati i vjerujemo da ćemo uz pomoć publike osvojiti tri boda.”

Strateg Osijeka Nenad Bjelica je dodao: “Ne želimo odstupiti od našeg načina igre. Svi znate kako Osijek igra otkad sam ja došao, tako ćemo se pokušati prezentirati i u Rijeci. Naravno da će se nešto pitati i domaćina koji ima najefikasniji, ali i najbolji napad. Murić, Vučkić, Drmić, Abass, Bušnja i Ampem su odlični igrači, to pokazuju na terenu. Efikasni su i nezgodni, ali odgovornom i discipliniranom igrom smo došli do pozicije koju imamo u hrvatskom nogometu i tako ćemo nastaviti. Sviđalo se to nekome ili ne.

Glavni sudac utakmice je Dario Kulušić iz Šibenika kojem će asistirati Goran Perica (Šibenik), Alen Jakšić (Solin) i Jakov Titlić (Potravlje) dok će u VAR sobi biti Ante Čuljak i Igor Krmar iz Zagreba. Delegat susreta je Ivan Jurina (Zabok), a suce će kontrolirati Bruno Marić (Daruvar) dok će za sigurnost ispred HNS-a brinuti Vlado Dominić.

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:

Ljestvica:

Komentiraj