HT PRVA LIGA: Rijeka – Hajduk, početne postave

U sklopu 23. kola HT Prve lige Rijeka od 17:30 na Rujevici u Jadranskom derbiju dočekuje Hajduk. U njihova dva prethodna ovosezonska duela svatko je upisao gostujuću pobjedu, Rijeka na Poljudu s 1:2, a Hajduk na Rujevici s 0:1.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na kartoniranog Pavićića, ozlijeđene Capana i Smolčićam, a van kadra je i Kulenović dok su gosti ovog tjedna izašli iz izolacije zbog koronavirusa koji je ostavio traga na Vuškoviću dok je Diamantakos ozlijeđen.

Trener Rijeke Simon Rožman je u najavi derbija rekao: “Igrači se dobro osjećaju, vraća se energija i vjerujem da ćemo biti spremni. Hajduk će sigurno biti spreman, ali vjerujem da možemo preokrenuti niz. Radili smo na nekim sitnicima koje nisu bile dobre. Najviše razmišljamo o sebi, bitno je da smo se smirili i da smo se vratili treningu. Najbitnije je igramo kao ekipa.”

Njegov kolega Paolo Tramezzani je pak izjavio: “Smatram da je Rijeka jaka momčad koja zna igrati nogomet. Istina je da u prethodnim utakmicama nisu u pozitivnom nizu. Rijeka protiv Hajduka uvijek igra utakmicu života, a i druge momčadi protiv Hajduka uvijek imaju poseban motiv. Prošlu utakmicu smo zabili u posljednjoj sekundi, ali za sutra će trebati procijeniti kakvu ćemo utakmicu moći odigrati i kojih 11 igrača je najbolje izabrati s obzirom na fizičku komponentu.”

Glavni sudac utakmice je Damir Batinić iz Osijeka kojem će asistirati Kruno Šarić (Županja), Marjan Tomas (Osijek) i Andrej Burilo (Osijek) dok su za VAR zaduženi Mario Zebec (Cestica) i Bojan Zobenica (Velika Gorica). Delegat susreta je Ante Vučemilović (Osijek), a suce će kontrolirati Vlado Svilokos (Sisak).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj