HT PRVA LIGA Rijeka – Dinamo, početne postave

U posljednjem susretu 33. kola HT Prve lige Rijeka će od 21:05 na Rujevici dočekati Dinamo. Domaćini su usprkos lošim rezultatima u posljednje vrijeme još uvijek u igri za drugo mjesto na ljestvici koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka dok je Dinamo već osigurao titulu prvaka države.

Dok je Dinamo uvjerljivo slavio u tri prethodne međusobne ovosezonske prvenstvene utakmice (0:5, 3:0 i 4:0) Rijeka je bila bolja u četvrtfinalu kupa (1:0).

Domaćini danas ne mogu računati na ozlijeđenog Štefulja dok su gosti iz istog razloga bez Petkovića, Leovca i Perića.

Trener Rijeke Simon Rožman je u najavi susreta rekao: “Stanje na ljestvici govori dovoljno o kvaliteti Dinama. Mi kao uvijek razmišljamo najviše o sebi. Pred nama je mjesec dana mukotrpnog rada da bismo ostvarili klupske ciljeve. Treba se vratiti osnovama suradnje i svi skupa moramo ići zajedno. Samo teren daje odgovore. Trebamo izgledati kao ekipa koja teško prima golove i ima više mirnoće u završnici.”

Njegov kolega Igor Jovićević je pak izjavio: “Siguran sam da ćemo na Rujevici izgledati energično i muški i da ćemo odigrati odličnu utakmicu. Uvjeren sam da će detalji odlučiti derbi. Trenerski okršaj s Rožmanom mi je zanimljiv jer sam igrao protiv njega u slovenskoj ligi kad smo vodili Celje i Domžale, tako da znam kakav je trener i to mi je dodatni motiv.”

Derbi će suditi Damir Batinić iz Osijeka kojem će asistirati Goran Pataki (Đakovo), Borut Križarić (Čakovec) i Zdenko Lovrić (Đakovo). Za video tehnologiju su zaduženi Goran Gabrilo (Split) i Tomislav Petrović (Valopovo). Delegat utakmice je Ivan Jurina (Zabok), a kontrolor suđenja Vlado Svilokos (Sisak) dok će o sigurnosti ispred HNS-a brinuti Miroslav Marković i Marko Svilić.

Treneri su na teren od prve minute odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj