HT PRVA LIGA Pomoćni sudac prijavio naguravanje glavnog skauta Osijeka i trenera Inter-Zaprešića

Dvadeset i prvo kolo Hrvatski Telekom Prve lige je na stadione privuklo 20.562 gledatelja što je 4.112 po susretu.

Kolo su u petak pred samo 625 znatiželjnika u derbiju začelja otvorili Istra 1961 i Varaždin, a utakmicu je pogotkom presudio Šime Gržan koji je tako donio vrijedna tri boda Zeleno-žutima. Ujedno je ovaj poraz značio kraj Luke Bonačića na klupi Varaždina.

Delegat utakmice je bio Mladen Žugec koji u svom izvještaju navodi:

Domaćin organizirao utakmicu prema Propozicijama HT Prve lige. Teren dobro pripremljen, svlačionice uredne i čiste. Sportske iskaznice sa popisom igrača koji su liječnički pregledani kao i licence službenih osoba predane na vrijeme i sve pravovaljano. Glede ispunjavanja uvjeta iz čl. 15 Propozicija natjecanja Prve HT lige domaćin prijavljuje igrače br. 11, 12, 14, 15, 16 i 18 a gosti prijavljuju igrače sa br. 1, 20, 23, 24, 25 i 21 kao lokalno trenirane igrače. Na utakmici nazočno 625 gledatelja koji su fer i korektno navijali. Gosti od 78. minute igrali sa 10 igrača zbog povrede igrača br. 15 a do tada su izvršili sve 3 izmjene. Utakmica odigrana uz korištenje VAR-a. Po završetku utakmice igrači i službene osobe uz rukovanje i pozdrave napustili teren za igru.

Subotnji program je pred 2.120 gledatelja u Gradskom vrtu otvoren remijem Osijeka i Inter-Zaprešića. Gosti su s igračem više nakon isključenja Lope poveli preko Tsoneva, a bod Bijelo-plavima donosi Marić.

Osim na terenu vatreno je bilo i van njega obzirom da je glavni sudac utakmice Marin Vidulin u zapisnik unio sljedeće:

Po prijavi 4. pomoćnog suca Čuljak Ante, po završetku prvog poluvremena, došlo je do naguravanja djelatnika NK Osijek Marina Skendera (koji je sišao s tribine, te ušao u ograđeni dio terena) i gostujućeg trenera Željka Petrovića.

Delegat dvoboja Dalibor Krajinić je pak zamijetio:

Utakmica je organizirana prema Propozicijama 1.HNL. Teren, svlačionice te ostale službene prostorije odlično pripremljene. Licence službenih osoba te sportske iskaznice igrača uredne. Prisutna redarska služba u više nego dovoljnom broju, također bilo je i dovoljno sakupljača lopti. Uz teren su bili prisutne i osobe za iznošenje ozlijeđenih igrača. Na samom meetingu prije susreta bile su nazočne sve osobe koje prema Propozicijama trebaju biti. Predstavnici gostujuće momčadi kasnili su 15 minuta na sam sastanak. Na samoj utakmici bilo je prisutno vozilo HMP koje je došlo pola sata prije utakmice. Ponašanje gledatelja, službenih osoba, kao i ostalih sudionika ove utakmice, u granicama normale. Domaća ekipa nastupila je s nacionalno treniram igračima pod slijedećim brojevima: 1 ,6, 12, 22, 25, 26. Gostujuća ekipa nastupila je s nacionalno treniranim igračima pod brojevima: 7, 8, 10, 11, 16, 23.

Najviše gledatelja, njih 11.870, je u ovom kolu bilo na Poljudu gdje je Hajduk u proslavi 109. rođendana golom Eduoka slavio nad Lokomotivom, a delegat Ante Podnar je u izvješću napisao:

Utakmica organizirana sukladno propozicijama natjecanje . Domaćin je poduzeo sve organizacijske i funkcionalne zadaće poradi nesmetanog i sigurnog odigravanja utakmice, angažiranjem svih potrebnih službi predviđenih standardima. Sva tehnička pomagala tijekom utakmice kao i VAR tehnologija bili su u punoj funkciji, a sponzorski baneri nalazili su se na predviđenim mjestima. Utvrđeno je da domaćin poštuje odluku nadležnih tijela HNS-a vezano za personalizaciju ulaznica, a svi prijavljeni igrači imali su pravo nastupa, što je vidljivo iz dokumentacije o izvršenim liječničkim pregledima. Isto tako plan odbrojavanja aktivnosti pred utakmicu poštivan je u cijelosti, na utakmici je bilo nazočno 11.870 gledatelja, koji su se u većem dijelu utakmice ponašali vrlo korektno. Za nacionalno trenirane igrače HNK Hajduk prijavljuje igrače pod brojem; 70, 10, 17, 24,55 i 20, a NK Lokomotiva igrače pod brojem; 9, 13, 20, 23, 26 i 24. Na sjevernoj tribini stadiona nalazi se cca. 5500 gledatelja navijačke skupine Torcida kod koje su zabilježene sljedeće incidentne situacije; u 53. i 54. min. upaljene su četri baklje koje su dogorile na istoj tribini, od 71. – 73. min. upaljene su 22 baklje koje su dogorile na istoj tribini i 3 bljeskalice od koje su 2 bačene na tartan stazu ispred iste tribine, u 75. min. upaljena jedna baklja koja je dogorjela na istoj tribini. Od strane navedene navijačke skupine u vremenu od 81. – 84. min., te od 86. – 89. min. skandirano je”Gazi gazi purgere”, dok je u 90. min. utakmice ista skupina uzvikivala “HNS pederi nogomet ste sjebali”. Prijem službenih osoba i gostujuće ekipe protekao je u sportskom ozračju. Drugih zapažanje nije bilo.

Rijeka je u nedjelju pred 3.532 posjetitelja zgoditkom Čolaka bila bolja od Slaven Belupa, a delegat Ivan Vukojević je pri tome zabilježio sljedeće:

Organizacija utakmice uspješna i u skladu s Propozicijama natjecanja. Na sastanku pred utakmicu nazočne sve službene osobe. Sportske iskaznice uredne i predane na vrijeme s dodatnim popisom za liječničke preglede te svi igrači sa pravom nastupa . Kod momčadi domaćina nastupili igrači br. 25. 6. 8, 19, 36. a kod gostiju br.: 1, 4, 7, 10, 12, sukladno čl. 15. Propozicija. Na klupama nazočni treneri i službene osobe sa urednim licencama. Na utakmici korišten VAR sustav. U 40 min. domaći navijači skandirali su tri puta “HNS pederi nogomet ste sjebali”, a u 41 min. “Jebo Vas Šuker”.

Kolo su pred 2.415 gledatelja u Maksimiru zaključili Dinamo i Gorica, a slavili su Plavi pogocima Theophile-Catherinea i Kadziora. Na utakmici je bio i Darko Matošić koji je u delegatskom izvješću naveo:

Utakmica je organizirana prema propozicijama i odigrana pred: 2500 gledatelja uz prisustvo VAR tehnologije. Igralište i prostorije pripemljene za utkamicu, sve službe pristune na utakmici. Predstavnici obje momčadi dostavili popis igrača sa popisom liječničkih pregleda. Domaća momčad prijavljuje nacionalno trenirane igrače broj 1, 11, 21, 25, 27 i 40 a gostujuće igrače broj 1., 5, 10, 14, 17 i 20. Sama utakmica protekla je u športskoj igri obje momčadi sa nekoliko neiskorištenih prilika za postizanje pogodaka. Drugo poluvrijeme utakmice kasnilo je s početkom 4 minute zbog toga što gostujuća momčad nije izašla na igralište. Ponašanje igrača na terenu bilo je športsko kao i vođenje od strane službenih osoba. Navijanje pristunih gledatelja nije bilo sportsko a naručito navijačke skupine BBB koji su bacali i palili baklje i u 37 minuti zapalili su baklji i bacili je na igralište, te u 57 minuti zapalili su 7 baklji od koje su 3 završile na igralištu i 1 petardu. Isto tako uviše navrata skandiraju “Mamiću cigane odlazi iz svetinje; Mamiću Mamiću jebemo te mi ti nisi Dinamo, Dinamo smo mi”.

Komentiraj