HT PRVA LIGA Osijek – Rijeka, početne postave

U posljednjem susretu 32. kola HT Prve lige snage će u derbiju od 21:05 u Gradskom vrtu odmjeriti Osijek i Rijeka. Bit će to njihov peti ovosezonski međusobni susret, a posebno je kontroverzan bio onaj u polufinalu kupa prije mjesec dana na Rujevici, kojeg su obilježile sudačke pogreške i kada je Rijeka nakon preokreta slavila s 3:2. Nakon utakmice došlo je i do napada Grezde na Čolaka zbog čega je napadač Osijeka suspendiran, a protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava.

U prvenstvu smo pak ove sezone nakon uvodnog remija na Rujevici (1:1) vidjeli po jednu pobjedu obje momčadi na domaćem terenu. U Gradskom vrtu je bilo 3:2 za Osijek, a na Rujevici 1:0 za Rijeku.

Domaćini su danas lišeni usluga Jugovića i Lope koji imaju kartone dok su Grezda, Kleinheisler i Šorša ozlijeđeni, a s Mbakoguom je raskinuta suradnja. Gosti su pak bez usluga suspendiranog Lončara, a Capan i Štefulj imaju problema s ozljedama.

Ivica Kulešević je u najavi utakmice izjavio: “Oni su kvalitetna momčad, ali za mene je Osijek ipak bolji. Rezultati u posljednje vrijeme nam također idu u prilog u odnosu na njihove, no svakako će to biti derbi. Od svojih igrača očekujem vruće i hrabro srce na terenu, ali i hladnu, mirnu glavu što je također vrlo bitno. Pozivam sve naše navijače da nam budu 12. i 13. igrač s tribina i nadam se da ćemo ih na kraju ovoga susreta učiniti sretnima i ponosnima.”

Njegov kolega Simon Rožman je rekao: “Siguran sam da naša momčad nije rekla zadnju riječ u prvenstvu. Znamo gdje idemo, poštujemo suparnika i njegov niz bez poraza u Gradskom vrtu. Situacija nije idealna u rezultatskom smislu, ali stvaramo veliki broj prilika i to je pozitivna stvar. Nedostaje mirnoća i suradnja u fazi obrane, ali imamo i peh da nas se kazni nakon svake pogreške.  Mora postojati inat, želim gladne igrače i na kraju treba malo sreće da nas nagradi.”

Derbi će suditi Duje Strukan iz Splita kojem će pomagati Goran Perica (Šibenik), Hrvoje Radić (Split) i Dario Kulušić (Split). Za video tehnologiju su zaduženi Mario Zebec (Cestica) i Borut Križarić (Čakovec). Delegat susreta je Dalibor Kajinić (Požega), kontrolor suđenja Igor Pristovnik (Zagreb), a časnik za sigurnost Miroslav Marković.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj