HT PRVA LIGA: Lokomotiva – Osijek, početne postave

U prvoj utakmici 17. kola HT Prve lige Lokomotiva od 16 sati u Ulici pjesnika dočekuje Osijek. Bit će to debi Jerka Leke na klupi kluba s Kajzerice nakon što je Goran Tomić napustio poziciju prihvaćanjem ponude iz Kine.

U njihovom jedinom dosadašnjem ovosezonskom okršaju uspješniji su bili Bijelo-plavi koji su u Gradskom vrtu upisali pobjedu rezultatom 2:1.

Domaćini su u današnjem ogledu lišeni usluga ozlijeđenih Tucija, Mersinaja i Kovačića dok Sammir i Budimir nisu dovoljno spremni. Gosti su pak u Zagreb doputovali bez Ndockyta koji će zbog operacije duže vrijeme izbivati s travnjaka te Silve i Vukovića koji odrađuju suspenziju zbog žutih kartona.

Jerko Leko je uoči debija izjavio: “Osijek je dosta ambiciozno krenuo, pretendiraju već ove sezone uzeti Dinamu naslov, dolaze s ambicijama u Kranjčevićevu uzeti tri boda, što ćemo im probati onemogućiti. Biti će ovo moj debi na seniorskoj klupi. Vjerujem da ćemo biti pravi, najbitnije je da budemo kompaktni, ako to ispoštujemo i svatko bude odgovoran na svojoj poziciji, tada ćemo doći do uspješnog rezultata.”

Njegov današnji suparnik Nenad Bjelica je rekao: “Popratili smo ih u njihovim provjerama. Dosta su kombinirali i mijenjali sustave, ne znamo još dovoljno dobro zamisli Jerka Leke koji je dosad radio s mlađim kategorijama. No, prilagodit ćemo se svemu na terenu, odnosno biti spremni na sve i nadam se – znati na pravi način odgovoriti.”

Glavni sudac utakmice je Ivan Bebek iz Rijeke kojem će pomagati Bojan Zobenica (Velika Gorica), Robi Kezele (Rijeka) i Marin Vidulin (Kanfanar). Za VAR su zaduženi Duje Strukan (Split) i Goran Perica (Šibenik). Delegat susreta je Martin Šarić (Vrbovec), a kontrolor suđenja Draženko Kovačić iz Križevaca.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj