HT PRVA LIGA Kolesarić najavio dodatno izvješće s derbija na Rujevici

U 15. kolu Hrvatski Telekom Prve lige stadione je pohodilo ukupno 15.573 gledatelja odnosno 3.115 po utakmici.

Očekivano najviše znatiželjnika su privukli derbiji na Poljudu odnosno na Rujevici gdje je Hajduk bio bolji od Osijeka (3:2), a Dinamo je deklasirao Rijeku (0:5) nanijevši joj najteži domaći poraz u povijesti Prve HNL.

U Splitu je delegat Dražen Posavac pred 7.805 gledatelja u zapisniku naveo sljedeće:

Utakmica je organizirana sukladno propozicijama natjecanja za HT Prvu ligu. Prije utakmice uzvršena je provjera ispravnosti sportskih iskaznica i licence službenih osoba, te je utvrđena ispravnost istih, kao i da su zadovoljeni svi uvjeti iz Pravilnika o licenciranju i propozicijama za odigravanje utakmice. Sukladno čl.15 Propozicija predstavnik domaćih je kao nacionalno trenirane igrače prijavio brojeve; 40, 6, 9, 10, 17, 19 i 24, a gostujući predstavnik brojeve; 1, 9, 19, 21, 25 i 31. Navijačka skupina Torcida u vremenu od 72. – 77. minute zapalila je jednu bljeskalicu, pet dimnih kutija i pet baklji, od kojih je jedna bačena na tartan stazu. Ponašanje svih službenih osoba bilo je u granicama fair-playa. Završeno u 17,34 h.

Na Rujevici je rapsodiji Dinama prisustvovalo 5.517 navijača, a delegat Darko Kolesarić je najavio i posebno izvješće:

Utakmica odigrana i organizirana sukladno Propozicijama natjecanja. Sportske iskaznice igrača i licence službenih osoba uredne i ovjerene. Vezano za neprimjereno skandiranje , pjevanje i upotrebe pirotehnike, od strane navijačnih skupina “Armada i “BBB”, slijedi izvješće. Sukladno članku 15. stavak 8. Propozicija prijavljujem nacionalno trenirane igrače kako slijedi: kod domaćih igrača broj: 6,32,3,13,8 i 19, a kod gostiju Br:40, 7,17,27,55 i99.

Kolo su pred 699 gledatelja na Aldo Drosini u uzbudljivom okršaju otvorili Istra 1961 i Gorica, a gosti su u sudačkoj nadoknadi došli do boda (2:2). Darko Matošić je tom prilikom zabilježio:

Organizacija utakmice protekla je prema Propozicijama i odigrana pred oko 700 gledatelja. Prostorije i igralište pripremljene za utakmicu. Kod pregleda rada blagajnih i ulaska u stadion vrši se personalizirana prodaja karata i identifikacija gledatelja. Igrači imaju uredne športske iskaznice a službene osobe licence. Domaća momčad prijavljuje nacionalno trenirane igrače br. 2, 3, 6, 7, 12, 14 a gostujuća ekipa igrače br. 1, 5, 10, 14, 19 i 25. Tijekom cijele utakmice obje momčadi prikazale su napadačku i dopadljivu igru te su težile da postignu što više pogodaka. Domaća momčad odmah na početku utakmice došla je u vodstvo a gostujuća poravnala rezultat nakon udarca iz kuta. U drugom poluvremenu domaća momčad ponovno dolazi u vodstvo a gostujuća momčad u posljednjoj minuti poravnava rezultat pogotkom iz igre. Vođenje od strane trenera bilo je športsko kao i navijanje prisutnih gledatelja osim navijačke skupine Demoni koja je u 2 i 46 minuti zapalila 5 baklji koje su izgorile na tribini te u par navrata skandirala domaćim igračima pogrdnim riječima “Igrajte pičkice”. Na kraju utakmice kod pozdrava igrača došlo je do međusobnog naguravanja te situacija koje kod pozdravljanja momčadi nisu športske.

Subotnji program su u Kranjčevićevoj pred 440 znatiželjnika otvorili Lokomotiva i Inter-Zaprešić (3:1), a delegat Damir Bogdanović je u svom izvještaju napisao:

Utakmica organizirana i odigrana sukladno Propozicijama natjecanja HTPL pred 440 gledatelja po ugodnom vremenu, gdje je prikazan zanimljiv nogomet u kojemu je domaća momčad zasluženo pobijedila. Sukladno čl. 15. st. 8. Propozicija HTPL prijavljujem nacionalno trenirane igrače kako slijedi: kod domaćih br. ¸13., 20., 23., 24., 26. 9. A kod gostiju br. 7., 8., 13., 25., 18., 34. Ponašanje gledatelja i službenih osoba više nego korektno.

Varaždin je pak u derbiju začelja pred 1.112 gledatelja odigrao bez golova protiv Slaven Belupa. Utakmici je prisustvovao i Mladen Žugec koji je u zapisniku naveo:

Domaćin organizirao utakmicu prema Propozicijama HT Prve lige. Teren dobro pripremljen iako mekan, svlačionice uredne i čiste. Prije početka utakmice domaći trener se nije došao pozdraviti sa službenim osobama i kapetanima obje momčadi. Sportske iskaznice predane na vrijeme, sve pravovaljane kao i licence službenih osoba. Glede ispunjavanja uvijeta iz čl. 15 Propozicija natjecanja HT Prve lige domaćin prijavljuje igrače s br. 24,99,2,7,13 i 14, a gost igrače s br. 12,6,7,10,15 i 23. Na utakmici nazočno 1112 gledatelja koji su korektno navijali, osim ponekog zvižduka upućenog sucima utakmice. Po završetku utakmice igrači jedne i druge momčadi, te suci uz pozdrave i rukovanje napustili igru.

Komentiraj