HT Prva liga kazne: Galiću i Ndiayeu po jedna utakmica i tri tisuće kuna kazne

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama zbog ponašanja dionika na utakmicama petog prvenstvenog kola. Najveću kaznu dobio je Hajduk, koji je kažnjen iznosom od 20 tisuća kuna.

Marin Galić (Inter-Zaprešić) i Pape Cherif Ndiaye (Gorica) koji su isključeni zbog po dvije opomene kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne.

Na utakmici Hajduk-Gorica evidentirano je paljenje dvadesetak pirotehničkih naprava od strane pripadnika navijačke skupine Torcida u više navrata tijekom utakmice čime je počinjen prekršaj iz članka 67. DP HNS-a zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčani iznosom od 15.000 kuna.

Na utakmici Inter-Zaprešić – Dinamo evidentirano je paljenje sedam petardi i tri baklje od kojih su dvije bačene u teren za igru. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a domaćin utakmice NK Inter-Zaprešić kažnjen je s minimalnom novčanom kaznom od 5.000 kuna dok je GNK Dinamo kažnjen iznosom od 7.000 kuna.

Zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS-a sa po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Hajduk, HNK Gorica i NK Istra 1961.

Komentiraj