HT PRVA LIGA: Istra 1961 – Rijeka, početne postave

U odgođenom susretu 12. kola HT Prve lige snage će od 15 sati na Aldo Drosini u Puli u regionalnom derbiju odmjeriti Istra 1961 i Rijeka. Njihov prvi ovosezonski međusobni dvoboj odigran na Rujevici pripao je Rijeci koja je slavila rezultatom 2:1.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na suspendirane Tomaševića i Galileu, ozlijeđene Navarra i Blagojevića, bolesne Fuentesa i Lisicu te Vuka koji kao posuđeni igrač Rijeke nema pravo nastupa. Gosti su pak bez usluga Nwolokora, Velkovskog i Ristovskog koji su ozlijeđeni.

Trener Zeleno-žutih Fausto Budicin je u najavi susreta rekao: “Znamo svi kakva je kvaliteta Rijeke, u zadnje vrijeme imaju odličnu tradiciju na Drosini pa im to dođe praktički kao domaći teren. Vjerujem da će biti maksimalno motivirani, posebice nakon kiksa s Varaždinom, bit će željni isprati gorčinu poraza. Što se nas tiče, u dobrom smo psihološkom momentu. Nažalost, imamo određenih problema sa sastavljanjem momčadi zbog ozljeda i bolesti. Čekam trening i tada ću donijeti odluku tko će istrčati na derbiju. Puno nam znači ovaj susret kao i našim navijačima, zato želimo ostvariti pozitivan rezultat.”

Njegov kolega Simon Rožman je dodao: “Dobro je da su utakmice svaka tri dana, uvijek se pamti zadnja odigrana utakmica. Istra je dobro krenula u drugi dio prvenstva.  Rotiraju dosta igrača, mi ćemo se posvetiti sebi. Početak utakmice mora biti puno bolji, vjerujem da ćemo biti na razini i uzeti tri boda.”

Glavni sudac utakmice je Ivan Vučković iz Zagreb kojem će asistirati Ivan Mihalj (Velika Gorica), Dejan Vuković (Zagreb) i Marko Cestarić (Sisak). U VAR sobi će biti Goran Gabrilo (Split) i Igor Krmar (Zagreb). Za delegata utakmice je postavljen Zlatko Stanković iz Zagreba dok je kontrolor suđenja Zlatko Šimčić iz Koprivnice.

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj