HT PRVA LIGA Inter-Zaprešić – Osijek, početne postave

U prvoj utakmici 30. kola HT Prve lige Inter od 18:55 u Zaprešiću dočekuje Osijek. Domaćini su u negativnom nizu od osam uzastopnih poraza te se nalaze na posljednjem mjestu ljestvice dok su gosti u borbi za drugu poziciju koja ove sezone vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Osim tri međusobna susreta u prvenstvu gdje su Bijelo-plavi upisali jednu pobjedu (3:1) dok su dva dvoboja završila bez pobjednika (3:3 i 1:1) ove dvije momčadi su se ove sezone sastale i u kupu gdje je bolji bio Osijek (0:2).

Domaćini su danas bez usluga ozlijeđenog Tsoneva i nedostupnog Serderova dok su gosti bez usluga Jugovića i Šorše koji imaju problema s ozljedama te Grezde koji se uz suspenziju odlučio na operaciju stopala.

Veznjak Intera Frano Mlinar utakmicu je najavio sljedećim riječima: “Osijek je puno uložio u momčad i želi drugo mjesto, ali to se nas ne tiče. Ostalo je još sedam ligaških kola, u igri je 21 bod. Treba nam jedan pozitivan rezultat kako bismo se pokrenuli prema boljim danima. Ove sezone odigrali smo tri zanimljive ligaške utakmice s Osijekom, ali svaki put su nam se izvukli. Uvjeren sam da ovaj put neće”.

Trener gostiju Ivica Kulešević je poručio: “Mučili smo se protiv Intera ove sezone, u tri utakmice su nam na poluvremenu imali vodstvo, a dvaput smo osvojili „mršavi“ bod u tim ogledima. Oni se grčevito bore za opstanak, sigurno nas neće dočekati raširenih ruku, nego će se itekako boriti da bi poboljšali svoju situaciju.”

Utakmicu će suditi  Duje Strukan iz Splita zajedno s asistentima Goranom Pericom (Šibenik), Hrvojem Radićem (Split) i Jakovom Titlićem (Hrvace). O video tehnologiji će brinuti Mario Zebec (Cestica) i Borut Križarić (Čakovec) dok je delegat utakmice Željko Ukić (Zagreb), a kontrolor suđenja Zlatko Šimčić (Koprivnica). Za sigurnost ispred HNS-a zadužen je Marko Svilić.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj