HT PRVA LIGA: Hrvatski dragovoljac – Dinamo, početne postave

Od 20 sati u Kranjčevićevoj počinje prvi susret 2. kola HT Prve lige u kojem će Hrvatski dragovoljac dočekati Dinamo. Obje momčadi su u prvom kolu nove sezone zabilježile poraze. Od Crnih je u Puli bila bolja Istra 1961 (3:1) dok su Plavi na Maksimiru poraženi od Slaven Belupa (0:2).

Domaćini za današnji susret nemaju problema s izostancima dok gosti ne mogu računati na ozlijeđenog kapetana Ademija, a iz istog razloga nema ni Tolića dok je Štefulj virozan.

Trener Hrvatskog dragovoljca Miroslav Kuljanac je u najavi dvoboja za SN izjavio: “Puni smo respekta prema Dinamu, znamo koliko vrijede, a da im je utakmica sa Slavenom Belupom bila samo loš dan. Drže strašan ritam kojim lome suparnika i na to moramo biti spremni. Moramo biti oprezni, ali istovremeno i vjerovati u sebe i svoje mogućnosti. Intenzitet će biti snažan, no očekujem da pokažemo ambicioznost i da uz dozu sreće uspijemo izvući pristojan rezultat.”

Njegov kolega na klupi Plavih Damir Krznar je dodao: “U prvenstvenu sezonu krenuli smo porazom protiv Slavena Belupa i ne možemo si dozvoliti još jedan kiks tako da je jasno da protiv Hrvatskog dragovoljca moramo pristupiti iznimno ozbiljno i profesionalno i probati riješiti utakmicu čim prije moguće. I povijest je pokazala da novi prvoligaši uvijek imaju izniman motiv uz naglašeni borbeni efekt i zato moramo parirati sa željom i voljom i tada naša kvaliteta dolazi do izražaja. Očekujem s naše strane dobru utakmicu, trebaju nam i pozitiva i dobri rezultati jer doista je puno utakmica pred nama u kratkom razdoblju pa moramo držati dobru atmosferu.”

Glavni sudac utakmice je Ante Čuljak iz Zagreba kojem će asistirati Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Ivan Vučković (Zagreb) dok će u VAR sobi biti Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Marjan Tomas (Osijek). Delegat susreta je Željko Ukić (Zagreb), a kontrolor suđenja Šime Vukić (Rijeka) dok će ispred Saveza za sigurnost brinuti Vlado Dominić.

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj