HT PRVA LIGA: Hajduk – Gorica, početne postave

Hajduk će od 20:10 na Poljudu u posljednjem susretu 34. kola HT Prve lige odmjeriti snage s Goricom. Obje momčadi su u borbi za pozicije koje sljedeće sezone vode u UEFA Konferencijsku ligu. U njihovim ovosezonskim međusobnim dvobojima bolji je bio velikogorički prvoligaš koji je na domaćem terenu upisao pobjede u prvenstvu (2:1) i kupu (3:0) te neriješen ishod (1:1), a u Splitu su slavili s 2:4.

Domaćini za današnju utakmicu ne mogu računati na suspendiranog Simića te ozlijeđenog Mujakića dok su kod gostiju zbog povreda van kadra Suk i Kalik, a Ngouali je kartoniran.

Trener Hajduka Paolo Tramezzani je u najavi sraza izjavio: “Mislim da je u redu pohvaliti momke za sve ono što su napravili. Sezona je bila duga i vrlo teška. Ja sam tu oko četiri mjeseca i mi u kontinuitetu lovimo, lovimo, lovimo, lovimo… Dobro smo pripremljeni, znamo što nam je raditi i na što moramo pripaziti u ovom susretu. Znamo dobro što treba uraditi na travnjaku i svjesni smo da krajnji ishod može biti poraz, remi ili pobjeda, ali ja sam uvjeren da će on uglavnom ovisiti o nama. Mi smo ti koji imamo veliku priliku koju treba iskoristiti i uvjeren sam da će sutra biti jako dobri.”

Bivši strateg Bilih i sadašnji Gorice Siniša Oreščanin je dodao: “Hajduk igra dobro proljeće, spletom okolnosti su promijenili formaciju i mislim da su ofenzivnije bolji. Međutim, imaju i oni svojih problema, stvari koje moraju biti bolje i koje ćemo mi probati iskoristiti. Hajduk je na Poljudu uvijek Hajduk, no mi se bavimo sobom i idemo na pobjedu. Nadamo se da ćemo uspjeti prezentirati na terenu sve što smo zamislili i da će nam to donijeti ono što želimo.”

Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca kojem će pomagati Dino Knez (Osijek), Tomislav Keglević (Našice) i Ivan Vučković (Zagreb) dok su za VAR zaduženi Dario Bel (Osijek) i Marjan Tomas (Osijek). Delegat susreta će biti Jure Zečević (Knin), a suce će kontrolirati Vlado Svilokos (Sisak).

Treneri su se odlučili za sljedeće početne postave:


Ljestvica:

Komentiraj