HT PRVA LIGA Hajduk – Dinamo, početne postave

Poljud je od 18:30 domaćin najvećeg derbija hrvatskog sporta. U sklopu sedmog kola HT Prve lige snage će odmjeriti Hajduk i Dinamo.

>> Loše stanje poljudskog travnjaka kvari kulisu derbija

Plavi su i s utakmicom manje vodeći sastav lige s bodom prednosti pred Bilima. U dosadašnjem tijeku prvenstvene sezone uz četiri pobjede (Lokomotiva, Slaven Belupo, Gorica i Inter-Zaprešić) upisali su i remi na gostovanju kod Osijeka. Današnji domaćin je pak uz također četiri pobjede (Istra 1961, Varaždin, Lokomotiva i Gorica) pognute glave napuštao terene u Koprivnici i Gradskom vrtu.

Bili su posljednju domaću pobjedu nad najvećim rivalom ostvarili u ožujku 2016. godine kada su slavili pogotkom Frana Tudora, a na klupi je u svom prvom mandatu bio Damir Burić. Od tada je u šest utakmica Dinamo slavio četiri puta dok su dva susreta završila bez pobjednika.

Hajduk danas zbog kartona ne može računati na Ismajlija i Eduoka dok su zbog povreda van kadra Posavec, Vučur i Jurić. Dinamo je pak u Split doputovao bez ozljedom načetog Olma dok je Moharrami pred posudbom u Lokomotivu.

Glavni sudac derbija je Osječanin Damir Batinić kome će asistirati Goran Pataki (Đakovo), Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Nikola Kečkiš (Virovitica) dok su dodatni suci Zdenko Lovrić (Đakovo) i Ivan Matić (Osijek). Delegat utakmice je Darko Kolesarić iz Osijeka, a kontrolor suđenja Vlado Svilokos iz Siska dok je ispred Saveza časnik za sigurnost Miroslav Marković.

Damir Burić i Nenad Bjelica su derbi odlučili započeti sa sljedećim početnim sastavima:

Ljestvica:

Komentiraj