HT PRVA LIGA: Gorica – Istra 1961, početne postave

U prvoj utakmici subotnjeg programa 5. kola HT Prve lige Gorica od 17 sati dočekuje Istru 1961. Domaćini su u dosadašnjem tijeku sezone ostvarili maksimalan učinak nakon što su upisali pobjede nad Varaždinom, Slaven Belupom, Šibenikom i Lokomotivom dok gosti još uvijek čekaju na prvi bod poslije poraza od Hajduka, Dinama, Rijeke i Varaždina.

Gorica u današnji dvoboj ulazi bez problema s kadrom dok su Zeleno-žuti oslabljeni zbog izostanka kartoniranog Blagojevića i ozlijeđenog Paeza.

Trener domaćih Valdas Dambrauskas je u najavi utakmice rekao: “Mi smo na početku procesa, na početku sezone, iza nas su samo četiri utakmice, no već sam imao iskustvo takvih ulazaka u sezonu s momčadima koje sam trenirao. Tako je i ovoga puta, ali i ostale momčadi love formu, a mi baš i ne možemo reći da smo savršena momčad. Čim počnemo misliti da to jesmo, bit će nam jako teško, jer gledajući cijelo prvenstvo, nije važno koliko će serije pobjeda trajati već kako ćeš reagirati kada te serije završe. Razgovaramo o tome svakodnevno, naporno radimo, imamo dobru skupinu igrača i dobru atmosferu i to je najvažnije zadržati.”

Njegov kolega Fausto Budicin je dodao: “Gorica je sjajno ušla u prvenstvo, imaju četiri pobjede i kvalitetnu momčad. Što se nas tiče, u situaciji smo gdje su nam neophodni bodovi. Bez obzira protiv koga igramo i gdje igramo, moramo pokušati izvući se iz rezultatske krize i krenuti u borbu za spas. Momčad ima najveći problem s nizom slabih rezultata, koji utječe na psihološki aspekt. Na tome ćemo morati puno, puno raditi, jer osim fizičke spreme, na utakmicu utječe i ona mentalna.

Glavni sudac utakmice je Dario Bel iz Osijek kojem će asistirati Borut Križarić (Čakovec), Sanja Rođak Karšić (Podravske Sesvete) i Ivana Martinčić (Koprivnica) dok su za VAR zaduženi Fran Jović i Igor Krmar iz Zagreba. Delegat susreta je Mladen Jurišić iz Osijeka, a suce će kontrolirati Domagoj Vučkov iz Rijeke.

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj