HT PRVA LIGA: Dinamo – Gorica, početne postave

U derbi susretu 8. kola HT Prve lige Dinamo od 15 sati u Maksimiru dočekuje Goricu. Radi se o dvoboju vodećih momčadi na ljestvice koje obje imaju po 16 bodova s tim što su Plavi odigrali utakmicu manje. Domaćini u današnjoj utakmici ne mogu računati na Perića koji se vraća nakon teške ozljede dok su gosti bez izostanaka.

Trener Dinama Zoran Mamić je u najavi utakmice rekao: “Gorici treba čestitati na sjajnim rezultatima, stvorili su respektabilan klub. Čeka nas derbi, radi se o dobroj, tvrdoj momčadi koja je stalno na granici žutoga kartona, agresivni su, kompaktni… Očekujemo tešku utakmicu. Oni su bili u nešto boljoj situaciji s obzirom na izostanke zbog reprezentacije. Mi smo jedan dio priprema u ovih 14 dana imali devetoricu, a potom desetoricu igrača. Nismo imali optimalne pripreme, ali svaka takva pauza nosi isto. Bitno je da su se svi vratili zdravi i u dobrom raspoloženju.”

Njegov kolega Valdas Dambrauskas je pak izjavio: “Pozicija na tablici je relativna stvar. Teško je tu govoriti o ogledu prvog i drugog, jer iza nas je tek sedam utakmica. Moramo gledati naprijed, ni u kojem slučaju ne smijemo se procjenjivati kroz mjesto na tablici. Najbolja procjena naše vrijednosti naša je izvedba na terenu, način na koji igramo. Znamo da bez obzira na rezultate, još jako, jako puno toga moramo popraviti. Pogotovo kad je riječ o posljednjih nekoliko utakmica, u kojima smo uspjeli pobijediti, zbog čega smo zadovoljni, ali igrom nikako nismo mogli biti zadovoljni. U nekom drugom slučaju, i ishod bi bio drukčiji. I bit će drukčiji ako ne budemo radili na tome da budemo bolji u onim fazama u kojima dosad nismo bili dobri, pogotovo u obrani, obrambenoj tranziciji.”

Glavni sudac utakmice je Ivan Bebek iz Rijeke kojem će pomagati sugrađani Robi Kezele i Luka Pajić te Marko Cestarić iz Siska. Za VAR su zaduženi Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Kruno Šarić (Županja). Delegat susreta je Ante Vučemilović iz Osijeka dok će suce kontrolirati Siniša Premužaj iz Varaždina.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne sastave:


Ljestvica:

Komentiraj