HT još uvijek taji odluku o N1 – sutra ističe ugovor, a nisu odgovorili ni N1 televiziji ni vlastitim korisnicima što namjeravaju

HT ni dva dana prije isteka ugovora s N1 nije nikoga – ni predstavnike N1 televizije ni vlastite korisnike – obavijestio o tome namjerava li nastaviti emitiranje njihovih programa. Kako Nacional neformalno doznaje od novinara N1 televizije, očekivalo se da HT odgovor pošalje do kraja onog prošlog tjedna, ali odgovor do danas nije stigao, a ugovor ističe sutra, 30. lipnja – to jest, sutra je zadnji dan trajanja ugovora.

Nacional također doznaje da je HT zatrpan upitima vlastitih korisnika koji također dva dana prije isteka ugovora s N1 televizijom koji dobili odgovor na pitanje hoće li od 1. srpnja putem MAX TV-a moći pratiti program N1 televizije.

Nacional je u prošlom broju tiskanog izdanja objavio da televiziju N1 s Hrvatskim telekomom čeka isti scenarij kao i s operaterom A1, prestanak emitiranja. Ako ne dođe do dogovora između HT–a i United Medije N1 bi mogao de facto nestati s televizijskih ekrana, a u tom slučaju će biti ograničen isključivo na emitiranje putem interneta.

Nestanak N1, kabelskog news kanala koji se u proteklim godinama profilirao kao iznimno utjecajan i relevantan i u Hrvatskoj i u cijeloj regiji, s televizijskih ekrana u Hrvatskoj rezultat je, uvjereni su izvori bliski United Grupi, prvorazrednog političkog pritiska od strane Andreja Plenkovića i HDZ-ove vlade. Kao jedan od dokaza poslužio je nedavno objavljen znanstveni rad Marija Plenkovića, premijerova oca i professora emeritusa Sveučilišta u Zagrebu, posvećen medijskom praćenju rada Vlade kojoj je na čelu njegov sin Andrej.

Hrvatski telekom sprema televiziji N1 jednaki scenarij kao i A1 – a to je prestanak emitiranja

Komentiraj