Hrvatski telekom (HT) do 16. lipnja provodi natječaj u vrijednosti 700 tisuća kuna u sklopu kojeg pod nazivom “Generacija Next” očekuju prijave za internet stvari ili IoT digitalne inovacije i znanstvene projekte, izvijestili su u srijedu iz HT-a.

Riječ je o 14. donacijskom natječaju HT-a, a donirane projekte odabrat će stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika najrelevantnijih akademskih institucija, nadležnih državnih tijela te istaknutih predstavnika privatnog sektora, kažu iz HT-a, uz napomenu da je u 14 godina donacijskog programa s ukupno 10 milijuna kuna podržano 300 društveno vrijednih projekata.

“Natječajem doniramo 700 tisuća kuna u znanja i vještine generacija čije vrijeme tek dolazi, a na natječaj se mogu prijaviti obrazovne institucije, neprofitne organizacije i zajednice prijavitelja ili partnerski projekti. Ovogodišnji natječaj još smo jače vezali uz naše poslovanje i tehnološke trendove relevantne za budući razvoj društva. Dvije kategorije u kojima se mogu prijavljivati – inovacije uz IoT te tehnološki koncepti koji će olakšati implementaciju novih rješenja, predstavljaju strateška područja rasta u idućim godinama i to će biti i osnova za sve usluge budućnosti”, poručio je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Komentiraj