Borna Filic/PIXSELL

HSS u Vrbovcu obilježio 18. godišnjicu smrti Josipa Pankretića

U povodu 18. godišnjice smrti Josipa Pankretića, narodnog tribuna i dugogodišnje saborskog zastupnika Hrvatske seljačke stranke (HSS), u nedjelju je u Vrbovcu održan prigodni program pod nazivom “Dani s Jožom”, položen vijenac na Pankretićev grob na mjesnom groblju Dijaneš, a služena je i misa zadušnica.

“Joža se privatno nije puno razlikovao od Jože političara i u tome je možda njegova najveća kvaliteta. S govornice u Hrvatskom saboru nastupao je jednako iskreno i neposredno kao što je i razgovarao s ljudima te su mu zato oni i vjerovali. Teško će se na hrvatskoj političkoj sceni naći živopisnija osoba od njega“, istaknuo je predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Na skupu, kojemu su uz obitelj Josipa Pankretića, prisustvovali stranački dužnosnici HSS-a i brojni gosti, Kožić je podsjetio na temeljne vrijednosti HSS-a za koje se Pankretić zalagao, a to su mir, poštenje, pravednost, očuvanje tradicionalnih vrijednosti, običaja i nacionalnog identiteta.

“Svojim primjerom pokazao nam je da političar koji istinski predstavlja glas naroda, koji živi za pravo i pravicu te na prvo mjesto stavlja malog čovjeka, selo i seljake, radnike, siromašne, obespravljene, ostavlja neizbrisiv trag na političkoj, ali i javnoj sceni. Jožina ostavština i karizma borca za narodnu pravicu i danas su sinonim za Hrvatsku seljačku stranku te nam pogotovo u ovim vremenima mogu poslužiti kao težnja i nepresušna inspiracija“, zaključio je Kožić.

Komentiraj