HSS u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji podržat će Bajsa za novi mandat župana

Bjelovarsko-bilogorski HSS na lokalnim će se izborima na županijskoj razini pridružiti koaliciji koja podupire Damira Bajsa za novi mandat župana, a u gradovima i općinama ići će samostalno ili u koalicijama.

Dio članova HSS-a u ovoj županiji zbog neslaganja s predsjednikom stranke Krešom Beljakom nedavno je napustio stranku.

Riječ je o bivšem predsjedniku županijske organizacije Bori Bašljanu, načelniku Općine Hercegovac, a pridružila mu se i predsjednica bjelovarske organizacije Valna Bastijanči-Erjavec, zamjenica bjelovarskog gradonačelnika.

Stranački koordinator za ovu županiju Dalibor Jurina priopćio je u ponedjeljak da je HSS parlamentarna stranka s dva saborska zastupnika, Beljakom i glavnim tajnikom Željkom Lenartom.

Napomenuo je da su unutarstranački izbori u srpnju 2020. bili legalni i u skladu sa Statutom te stranke, što je svojim rješenjem potvrdilo i Ministarstvo uprave.

Projekti energetske obnove

Svoju odluku da na županijskoj razini podrže župana Bajsa, bivšeg člana te stranke, HSS-ovci opravdavaju brojnim projektima u energetskoj obnovi škola i zdravstvenih ustanova.

Pozdravljaju i izgradnju nove zgrade bjelovarske bolnice koja je u visokom građevinskom stupnju izgrađenosti sa zatvorenom financijskom konstrukcijom za dovršetak izgradnje.

Iz HSS-a lokalnim organizacijama preporučuju samostalni izlazak na izbore ili u koaliciji stranaka, ali prvenstveno onih koje podržavaju župana Bajsa na županijskoj razini.

“Tek izuzetno ovisno o lokalnim prilikama moguće se i drukčije koalicije”, zaključuje Jurina u priopćenju.

Komentiraj