HSP prosvjeduje zbog privođenja radi isticanja zastave HOS-a

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Hrvatska stranka prava (HSP) reagirala je u nedjelju na “nepravdu i skandalozno postupanje policije” na otkrivanju spomenika vukovarskom heroju Žarku Manjkasu Crvenkapi, kada je privela dvoje mladih domoljuba, djecu hrvatskih branitelja koji su istaknuli zastavu HOS-a s dodatnim natpisom “Komu smeta ‘Za Dom spremni’” na njegovu spomeniku u zagrebačkoj Dubravi.

Poručuju kako se nikada se neće umoriti i odustati od reagiranja na nepravde koje se čine HOS-u i HOS-ovcima.

Neprihvatljivo je policijsko postupanje prema mladim domoljubima koji su isticanjem zastave HOS-a i prigodnim transparentom izrazili svoje nezadovoljstvo činjenicom da na spomeniku nema izvorne oznake HOS-a, postrojbe u kojoj se Crvenkapa borio i svojim životom u poznatoj “Štafeti smrti” krčio prolaz za vojnike i civile prilikom proboja iz obruča, nakon pada Bogdanovaca, ističe se u priopćenju.

“Do kada više će hrvatski policajci po onoj narodnoj biti “veći katolici od Pape“ i uzimati slobodu da uklanjanju obilježja jedne legalne postrojbe Hrvatske vojske? – pitaju iz HSP-a. Također pitaju kada će hrvatska država “postati pravna država” i “prestati ludilo koje proizvode i vlast i oporba i na kostima naših mrtvih prijatelja skupljaju političke poene”.

Ocjenjuju kako su, sukladno potrebama, jedan dan HOS-ovci heroji, već drugi dan nešto sasvim drugo. “Prestanite se igrati s HOS-om i HOS-ovcima, jer negdje će situacija eskalirati i izazvati nesagledive posljedice. Pogotovo kad do nas dolaze vijesti da dok policija  u Zagrebu otima  HOS-ove zastave, ista ta policija čuva spomenik ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu u Borovu Selu”, tvrde u HSP-u.

HSP je upitao nije li u subotu ministar branitelja Tomo Medved nazočio u Vukovaru na memorijalnom turniru u čast jednog HOS-ovca, francuskog dragovoljca Jean Michela Nicoliera koji je ubijen na Ovčari, te dodao kao je i on (ministar Medved) na rukavu imao oznaku HOS-a i borio se za Hrvatsku u hrvatskom Vukovaru.
U tjednu koji je ispred nas novinski članci i vijesti bit će puni tekstova i izjava o hrabrosti ljudi koji branili Vukovar, Škabrnju,… o podvizima i žrtvi HOS-ovaca u borbi za slobodu Hrvatske. Kada budete to čitali, sjetite se da su se oni borili sa oznakom na kojoj je pisalo HOS i Za Dom spremni i budite bar do te mjere pošteni i to im priznajte, pozivaju iz HSP-a.

Predsjednik i predsjedništvo Hrvatske stranke prava čvrsto stoje na stajalištu da je HOS legalna i legitimna postrojba Hrvatske vojske osnovana od strane HSP-a u teškim trenutcima i da svima odriču pravo da HOS svojataju i koriste u dnevno političke svrhe. HOS je naš ponos, ističe se u HSP-ovom priopćenju.

Komentiraj