HSP AS uputio službeni zahtjev za postavljanje nove ploče u Jasenovcu

Screenshot/HSPAS

Izaslanstvo HSP AS-a u srijedu je obilježilo osam godina od osnivanja stranke, a predvođeni glavnim tajnikom Perom Ćorićem danas su odali počat Ocu Domovine dr. Anti Starčeviću na njegovom posljednjem počivalištu u Šestinama kraj Zagreba polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom.

“Politički ciljevi svake ozbiljne stranke, pa tako i HSP AS moraju biti jasno definirani, realno provedivi i ono najvažnije nepromjenjivi bez obzira na dnevno -političke vjetrove”, rekao je Pero Ćorić.

“HSP AS je znakovito na današnji dan uputio službeni zahtjev Općinskom vijeću Općine Jasenovac i Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije za postavljanjem nove ploče u čast 11- orici poginulih HOS – ovaca 1991. godine u obrani Općine Jasenovac. Tako želimo dokazati da je legalno postavljena ploča nelegalno skinuta te na neadekvatan način premještena. Postavljanje nove ploče za HSP AS je polazna točka u daljnjoj zaštiti starohrvatskog pozdrava „Za dom spremni“ i svih drugih svetinja proisteklih iz pravednog i obrambenog Domovinskog rata”, navodi se u priopćenju stranke.

Komentiraj