HSP-AS Pero Ćorić: “Ured Stipe Mesića treba zatvoriti”

FaH

Saborski Klub HSP-a dr. Ante Starčević u četvrtak je predložio da se zakonski uredi da bivši predsjednik Republike može samo ograničeno, pet godina po prestanku mandata, koristiti Ured bivšeg predsjednika, te da se u tom smislu “zatvori” Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

“Ured Stipe Mesića treba zatvoriti”, rekao je na konferenciji za novinare HSP AS-ov zastupnik Pero Ćorić predstavljajući zakonske izmjene koje pravaši šalju u proceduru.

Ćorić podsjeća da su pravaši još 2015. predložili izmjene zakona koji uređuje prava bivšeg predsjednika države, s jasnim ciljem da “ugase Mesićev ured”.

Nismo bili zadovoljni njegovim radom koji je bio u kontradikciji s hrvatskom vanjskom politikom, objasnio je Ćorić, zamjerajući Mesiću da je posjećivao “razne zemlje”, među kojima i Sjevernu Koreju.

“Nemamo kontrole nad njim, nemamo informacije od ministra vanjskih poslova da je s njim u kontaktu”, rekao je Ćorić.

Nepromjenjivo je samo Deset Božjih zapovjedi

“Nepromjenjivo je samo Deset Božjih zapovjedi koje je Mojsije donio sa Sinaja”, odgovorio je Ćorić na novinarsko propitivanje može li se zakonom promijeniti prava koja je bivši predsjednik stekao.

Ćorić hvali Mostov amandman na državni proračun, kojim bi se Mesićevu uredu uzelo 600.000 kuna i preusmjerilo na potrebe civilnih žrtava rata, ali to drži tek polovičnim rješenjem.

Negoduje i “politikantskim” naziva najavljeno smanjivanje, pa vraćanje subvencija za prijevoz učenika, te rezanje sredstava za rad političkim strankama. HSP-AS je uvijek bio za subvencionirani prijevoz učenika i za smanjenje novca političkim strankama, rekao je Ćorić.

 

Komentiraj