Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) dr. Ante Starčević Hrvoje Niče rekao je u subotu na konferenciji za novinare u Splitu kako će stranka na lokalne izbore izaći u svim županijama i gradu Zagrebu, i da neće koalirati sa strankama koje ‘baštine programe Josipa Broza Tita i Jovana Raškovića’, kao i sa strankama SDP i SDSS.

Predsjednik HSP AS kazao je da preferiraju samostalni izlazak, sa isticanjem kandidata i stranačkih lista na razinama općina, gradova i županija, te da vode intenzivne razgovore oko sačinjavanja koalicijskih lista s istaknutim pojedincima i strankama koje baštine iste ili slične vrijednosti.

Dodao je da kao stožerna i najsnažnija pravaška stranka rade na snaženju svojih lokalnih organizacija te dosljednom provođenju pravaštva kao izvornog hrvatskog političkog svjetonazora kroz svepravaško okupljanje.

“Iza nas je burna godina u kojoj smo imali vlast koja je u kratkom vremenu pala. Došli su prijevremeni parlamentarni izbori na kojima nismo ostvarili ni približan rezultat kakav smo očekivali. Brzo smo se dignuli ne mijenjajući svoj smjer i vjerujemo da će narod to znati prepoznati”, rekao je Niče. Ocijenio je da druge političke stranke često djeluju kalkulantski, te da “vodeće stranke po svoje mišljenje odlaze u strana veleposlanstva i države”.

Rekao je da će HSP AS i dalje maksimalno inzistirati na realizaciji projekata kao što je obilaznica kod Omiša, bolnica na jugu Dalmacije i cestovni ulaz u Split.

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić istaknuo je kako imaju 362 vijećnika u državi, da su parlamentarni u 18 županija, županijskih skupština i gradu Zagrebu, te da trenutno obnašaju vlast u 12 županija.

Kaže kako im je cilj ‘protresti pravašku scenu’, okupiti što veći broj pravaša oko sebe, no ne i pod svaku cijenu jer nisu trgovci.

Ćorić napominje kako od HDZ-a očekuju da se ponašaju sukladno onome što govore i da dokažu da su desnica. Nas zanima pobjeda u svakom malom mjestu i općinama, dodao je.

Komentiraj