HSP AS će kazneno prijaviti Zorana Milanovića zbog govora mržnje

Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) kazneno će prijaviti predsjednika SDP-a Zorana Milanovića zbog govora mržnje, te će zatražiti službenu istragu od DORH-a zbog povrede institucije Hrvatskog sabora, čije se vrijednosti moraju štititi po službenoj dužnosti, priopćeno je iz te stranke.

HSP AS tvrdi da je Milanović u srijedu na konferenciji za novinare grubo uvrijedio potpredsjednika Hrvatskog sabora Ivana Tepeša rekavši: “Jučer smo imali filofašistički marš, i to je ono što HDZ donosi – najgore je što su marš predvodila dvojica filofašista od kojih je jedan potpredsjednik Sabora”.

Također su poručili da će zatražiti službenu istragu DORH-a jer Milanović ujedno vrijeđa instituciju Hrvatskog sabora, čije se vrijednosti moraju štititi po službenoj dužnosti.

HSP AS ističe da su Tepeš i glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Pero Ćorić svojom nazočnošću na prosvjedu protiv Vijeća za elektroniočke medije pružili potporu slobodi govora i Z1 televiziji kojoj je bez prilike za obranu uskraćeno emitiranje u trajanju od tri dana.

Svojim dolaskom i medijskim izjavama tijekom prosvjeda Tepeš je naglasio da osuđuje pristup Vijeća koje samo sebi daje za pravo tumačiti što je govor mržnje, čime se automatski izvan nadležnosti stavlja sudbenu vlast, poručili su iz HSP AS-a.

“Kako se ovako grubom etiketiranju ne nazire kraj, HSP AS će podnijeti kaznenu prijavu protiv Milanovića zbog zločina iz mržnje, te će iskoristiti moguće zakonske mehanizme da zaštiti svoj ugled i ugled svojih dužnosnika od sličnih neutemeljenih napada”, stoji u priopćenju.

Komentiraj