Hrvoje Petrač pretučen ispred Esplanade, policija održala izvanrednu konferenciju za medije

Ispred zagrebačkog hotela Esplanade u subotu navečer napadnut je i teško ozlijeđen poduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji. Policija navodno zbog napada na Petrača traži Vjeku Sliška (29), sina Marka Sliška, ubijenog 2002. i nećaka Vjeke Sliška, ubijenog 2001. godine, javlja Jutarnji list.

Prema navodima Jutarnjeg lista, Sliško i Petrač ispred Esplanade su se susreli sasvim slučajno jer su prisustvovali događajima organiziranim u hotelu. Sliško je u jednom trenutku prišao Petraču s leđa te ga pitao zna li tko je on, nakon čega su se porječkali.

Petrač je potom prvi udario šakom Sliška koji mu je uzvratio i nastavio ga tući i nakon što je Petrač završio na podu.

Sin Hrvoja Petrača, Novica za 24 sata je potvrdio kako je njegovu ocu slomljena jedna noga te kako ima hematome po licu.

Zagrebačka policija je u nedjelju, u 15 sati održala izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su potvrdili da je potraga još uvijek u tijeku, ali nisu iznosili nikakve nove detalje o okolnostima sukoba.

Naglasili su i kako žele primiriti građane jer sukob nije bio “nekakav planirani veliki obračun”, javlja Jutarnji list.

Podsjećamo, zagrebačka policija na svojoj je internetskoj stranici u prvim satima nedjelje objavila da je 54-godišnjak napadnut oko 22,30 sati u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici “prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac”.

“Nakon što mu se obratio fizički ga je napao te ga teško ozlijedio. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniteljem koji se dovodi u svezu s ovim događajem policija intenzivno traga”, kažu u policiji.

Zbog otmice Zagorčeva sina te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva obrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godine dana bježao je hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.

Komentiraj