Hrvoje Horvat: “Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili”

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je novi poraz na Europskom prvenstvu. U ogledu drugog kola skupine I, u Budimpešti, Danska je pobijedila Hrvatsku 27-25 (12-11). Ovim je porazom Hrvatska ispala iz borbe za europsku medalju. Nakon blijedog izdanja protiv Crne Gore ovaj put su hrvatski rukometaši odigrali hrabru, srčanu i vrlo dobru utakmicu, ali ni to nije bilo dovoljno za odličnu Dansku.

Izjavu za medije nakon susreta dao je izbornik Hrvoje Horvat. “Apsolutno nemam što zamjeriti. Spojili smo jedan i pol trening. Začepili smo usta onima koji su govorili da se nismo borili. Kao što se danas vidjelo, dok smo se ulovili u nekim postavkama, to je izgledalo borbenije i čvršće. Kad vam ispadaju svaki dan tri-četiri igrača, na vani izgleda kao da se nismo borili. Pokazali smo veliko srce”, rekao je na početku.

Na pitanje koliko je nedostajalo za rušenje Danaca, odgovorio je: “Već sam rekao uoči utakmice da njima uzmete 13-14 igrača, a nama vratite, vjerojatno bi bio drugačiji rezultat. Vidjeli ste Francusku protiv Islanda, vjerojatno njih neće prozivati da se nisu borili”.

EURO-u se, kaže, veselio i htjeli su napraviti neke stvari za budućnost hrvatskog rukometa. “Ispala je improvizacija. Ne možemo mi utjecati na neke stvari, nije bio plan da zovemo sto igrača. U početku smo zvali one koji mogu pomoći, ali onda smo vidjeli da nema smisla zvati one koji nisu preboljeli koronu. Ne znam koliko se može taktički uigravati s dečkima koji nisu odradili nijedan trening. Ali kapa dolje igračima za ono što su odigrali”, poručio je.

Najvažnije mu je, ističe, da mu reprezentativci vjeruju. “Inače ne bi ovako igrali i ne bi dolazili ovdje u 5 do 12. Oni međusobno pričaju i znaju da vlada dobra atmosfera, da imamo glavu i rep i da radimo ciljano. Vidjeli smo dosta mladih igrača. Da bi netko postao klasa, mora dugoročno pokazivati dobre partije, kao što to čini Lučin. Hrvatska ima veliku budućnost i trebali bi nastaviti ovim smjerom jer se ovdje nešto gradi. Mislim da svi možemo biti zadovoljni žrtvom koju igrači podnose”, zaključio je izbornik.

Hrabro i srčano, ali nedovoljno za raspoložene Dance. Hrvatska ispala iz borbe za europsku medalju

Komentiraj