Zagreb, 20.02.2018 - Povodom nadolazeæih Zimskih paraolimpijskih igara u PyeongChang-u, Hrvatski paraolimpijski odbor i Allianz Zagreb organizirali su medijsku radionicu na kojoj su kroz razlièite aktivnosti uvid u paraolimpijski sportski svijet dali naši predstavnici u Pjongèangu – Dino Sokoloviæ, Eva Goluža, Damir Mizdrak i Lovro Dokiæ koji æe se natjecati u alpskom skijanju, prvi hrvatski predstavnici nordijskog skijanja – Josip Zima i Antun Bošnjakoviæ. Na slici Eva Goluža. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora na otvaranju XII. Zimskih paraolimpijskih igara 9. ožujka u Pjongčangu hrvatsku zastavu nosit će 17-godišnja slabovidna alpska skijašica Eva Goluža, odlična učenica trećeg razreda zagrebačke opće gimnazije “Benedikta Kotruljevića”, priopćio je u utorak Hrvatski paraolimpijski odbor.

“Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na Zimskim paraolimpiskim igrama u Pjongčangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom Odboru HPO-a što mi je tom odlukom ukazao veliku čast nošenja hrvatskog stijega i predvođenja naše ekipe na ceremoniji svečanog otvaranja Igara. Sama činjenica da sam dio hrvatskog tima na Paraolimpijskim igrama za mene je predstavljala ostvarenje jednog od mojih sportskih snova, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nečim drugim i sigurna sam da će mi ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu”, istaknula je Eva Goluža, najmlađa hrvatska skijašica na  Paraolimpijskim igrama.

“Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost su odlike koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bi bili  primjer, inspiracija i motivacija drugima.
Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju, uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom“, zaključila je Eva Goluža.

U Pjongčangu hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam skijašica i skijaša, koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu.  Uz Evu Golužu, nastupit će alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak I Lovro Dokić. Po prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu I Antuna Bošnjakovića, te u snowboardu Brunu Bošnjaka.

Komentiraj