Hrvatsku u Marakešu predstavlja Božinović

Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade otkrio je kako će Hrvatsku u Marakešu predstavljati ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Odlučili smo da Hrvatsku u Marakešu predstavlja ministar unutarnjih poslova i vjerujemo da je to dobra i odgovorna poruka i za Hrvatsku javnost i za sve naše partnere. Danas će na Vladi ministrica predstaviti informacije o tom dokumentu. Želja cijele međunarodne zajednice je da pronađe globalno rješenje po pitanju migracije”, rekao je premijer.

Dodao je kako su temeljito prošli i proučili dokument, a uključeno je bilo dosta resora. “Smatram da, što se nas tiče, nije međunarodni ugovor, nije obvezujući, predstavlja katalog mjera, i on nama kao takav ne predstavlja problem, naprotiv, ugrađen je u tri temeljne točke migracijske politike – da sprečavamo nezakonite migracije, kvalitetna priprema za ispunjavanje svih kriterija za Schengen i treće, da participiramo kao odgovorna zemlja u svim međunarodnim naporima, jer problem migracije je tu i bit će s nama i niz budućih godina”, naglasio je Plenković.

Komentiraj