Ivica Galovic/PIXSELL

Hrvatskom športskom muzeju na uporabu poslovni prostor

U Ministarstvu državne imovine u ponedjeljak su ministar Goran Marić i ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja Danira Bilić potpisali Ugovor o davanju na uporabu poslovnog prostora za potrebe čuvanja muzejske sportske građe, održavanja izložbi, predavanja i tečaja iz područja sporta.

Mjesečna naknada iznosi 3.561,67 kuna. Potpisivanju je nazočio i državni tajnik Krunoslav Katičić.

Prigodom potpisivanja ugovora, ministar Marić je rekao: “Hrvatski sport je postao nova snaga hrvatske prepoznatljivosti i identiteta. Raduje me što smo u središtu Zagreba pronašli prostor u kojem će se čuvati i afirmirati najveće hrvatske sportske dragocjenosti.”

Iskazavši zadovoljstvo potpisanim ugovorom, ravnateljica Bilić tom je prigodom rekla: “Zahvaljujem ministru Mariću i njegovim suradnicima na pomoći i trudu oko pronalaska dodatnog prostora za Hrvatski športski muzej. Ovime ćemo otvoriti i pokazati široj javnosti što muzej ima s jedne strane, a s druge strane ne samo čuvati sjećanja na velike sportske uspjehe nego postati utočište svih naših najvećih sportaša, sportskih djelatnika koji su doprinijeli razvoju hrvatskoga sporta.”

Komentiraj