HINA/ MORH/ J.Kopi

Hrvatski vojnici i dalje čiste snijeg na području Gračaca

Pripadnici Oružanih snaga RH u subotu su bili angažirani na otklanjanju posljedica  snježnog nevremena i na području Gračaca, gdje su s radnim strojevima čistili most preko rijeke Otuće i pet kilometara dugu cestu prema farmi u Deringaju, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Hrvatske vojnike na području Gračaca obišli su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HKoV) brigadni general Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske motorizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid.  Na tom području bilo je angažirano ukupno 27 pripadnika HKoV sa šest radnih strojeva.

U Delnicama je danas bilo angažirano 67 pripadnika i četiri radna stroja Oružanih snaga  RH koji su čistili javne površine, prilaze i prometnice te odvozili snijeg iz grada.

Također, pet pripadnika s radnim strojem bilo je angažirano na području Brušana pored Gospića.

U Saborskom, Lovincu, Donjem i Gornjem Lapcu pripadnici Hrvatske vojske s radnim strojevima čistili su prometnice prema izdvojenim objektima i zaseocima.

Od četvrtka, 22. veljače, prvog dana angažmana Hrvatske vojske na uklanjanju posljedica snježnog nevremena, u radove je bilo uključeno oko 300 pripadnika i oko 30-ak inženjerijskih strojeva i motornih vozila Oružanih snaga RH.

Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena na lokacijama gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija bilo najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, navode iz MORH-a.

Komentiraj