Hrvatski telekom i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u izgradnji telekom mreža

Hrvatski telekom (HT) i Ericsson Nikola Tesla (ENT) potpisali su produženje ugovora o suradnji u izgradnji i održavanju fiksne i mobilne mrežne infrastrukture do 2023., a vrijednost tog okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna, izvijestile su te tvrtke u ponedjeljak.

Time se nastavlja suradnja između dvije najveće telekomunikacijsko-tehnološke kompanije u Hrvatskoj u području isporuke usluga za telekomunikacijske mreže koja je započela 2014. godine.

Kako navode iz HT-a, riječ je o pružanju usluga na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže te terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

Ugovor vrijedi do kraja 2023., a vrijednost okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna te tvrtka Ericsson Nikola Tesla Servisi ima ekskluzivitet za aktivnosti iz domene ugovora, navodi se u priopćenju.

“Produljenjem ugovora s Ericsson Nikola Tesla Grupom nastavljamo kvalitetnu suradnju, ali što je još važnije osiguravamo i resurse za operativnu provedbu i realizaciju novih investicija, što je ključno u trenutnoj gospodarskoj situaciji i čime doprinosimo zaposlenosti. Unatoč izazovnom poslovnom okruženju uzrokovanom Covid-19 situacijom, HT je fokusiran na izgradnju i nadogradnju mreže, pružanje najbolje usluge na tržištu te povezivanje pojedinaca, poslovne zajednice, gospodarstva i hrvatskog društva s prilikama koje digitalizacija pruža”, poručio je povodom ugovora s ENT-om predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis.

Iz HT-a tome dodaju da su njihova dosadašnja značajna ulaganja omogućila, kako kažu, uspješno dovršenje projekta modernizacije mobilne mreže, koja je sada spremna za uvođenje 5G tehnologije i napredne usluge budućnosti.

Uz to, snažan naglasak stavljen je i na provedbu plana izgradnje optičke infrastrukture s namjerom HT-a da pokrije rekordnih 80 tisuća novih domaćinstava optikom, a što je povećanje od 60 posto u odnosu na prošlu godinu.

Predsjednica ENT-a Gordana Kovačević ističe da je HT dugogodišnji strateški partner ENT-a. “Naša Grupa preuzela je od Ericssona potpunu odgovornost za ovaj posao početkom godine. Nastavak suradnje dokaz je kvalitetnog timskog rada sa stručnjacima HT-a te truda i kompetencija naših zaposlenika u pružanju upravljanih usluga kroz cijelo razdoblje, a posebice u ovom izazovnom razdoblju obilježenom potresom u Zagrebu i koronavirusom. Od Ericsson Nikola Tesla Servisa, naše kompanije-kćeri, očekujem da HT-u i nadalje odgovorno pružaju kvalitetnu uslugu u čemu će, kao i dosad, imati punu podršku cijele ENT Grupe”, istaknula je Kovačević.

Komentiraj