Hrvatski startup Aspida kreće na daljni razvoj i rast u Silicijskoj dolini

Vedran Tolić

Nakon više od dva mjeseca natjecanja, u izuzetno jakoj konkurenciji više od 1 000 starupova iz cijele Europe, slovenski ABC startup akcelerator izabrao je hrvatski startup Aspida i njihovu besplatnu aplikaciju Tvizzy kao jedan od pet najboljih projekata kojima će omogućiti daljni razvoj i rast u Silicijskoj dolini.

Za desetak dana u SAD ide osnovni Tvizzy tim – Marin Erceg, Lamija Alečković i Ariton Zanev, gdje će im ABC i u pravom smislu riječi dati akceleraciju odnosno ubrzati šanse za ulaz na američko tržište.

“Često je percepcija javnosti da su startup projekti nešto gdje se mladi uče i pokušavaju napraviti dobar proizvod, pa tko uspije – uspio je. Mi smo iskusni ljudi srednjih godina, imamo jako puno toga za staviti na kocku, ali imamo i jako puno znanja i iskustva s ranijih poslova koja smo pretočili u TVizzy. ABC akcelerator je ove godine baš tražio takve zrele startup-ove koji su daleko odmaknuli s razvojem od same ideje i već imaju ili gotov proizvod ili čak stvaraju prihode od stvojih proizvoda i usluga”, rekao je Marin Erceg, direktor i osnivač Aspide.

Marin Erceg, direktor i osnivač Aspide

Aplikacija Tvizzy predstavlja inovaciju koja korisnicima omogućava da na mobilnom telefonu primaju video obavijesti o važnim trenucima, vijestima ili sportskim događajima u stvarnom vremenu. Takve obavijesti mogu pregledavati i na zaključanom ekranu mobitela, bez otvaranja aplikacije ili odlaska na internetske portale, već samo putem push notifikacija, što drastično ubrzava prenošenje informacije.

Tvizzy je u testnoj fazi prisutan trenutno samo na hrvatskom tržištu, gdje ima sve više korisnika kojima nudi posebno iskustvo praćenja videa s golovima, najzanimljivijim trenucima i rezultatima utakmica Hrvatski Telekom Prve lige u nogometu na brz, kvalitetan i legalan način.

“TVizzy se razvija kao novi digitalni kanal za emitiranje i upravo su takva digitalna medijska rješenja tražena na tržištu SAD-a. Aplikacija korisnicima omogućava inovativan način konzumiranja video sadržaja koji je odmah pobudio interes distributera videa iz područja newsa i sporta u svijetu. U Hrvatskoj nas je prvi prepoznao Hrvatski Telekom i ustupio prava na emitiranje domaće HT Prve lige u nogometu i tako ponovno pružio podršku domaćoj startup sceni. U razgovorima smo za dobivanje prava prikazivanja još nekih nogometnih liga u Europi”, rekla je partnerica na projektu i voditeljica komunikacija, bivša HRT-ova novinarka i urednica Lamija Alečković.

Lamija Alečković, partnerica na projektu i voditeljica komunikacija

Aplikcija TVizzy dostupna je za besplatno preuzimanje na sve tri mobilne platforme (iOS, Android i Windows) i zanimljiva je ne samo ljubiteljima sporta, navijačima i sportskim klubovima, već i medijima i svima koji se bave vijestima i distribucijom video sadržaja. Tim startupa Aspida, koji radi aplikaciju Tvizzy, razvio je jasan i prepoznatljiv poslovni model koji će zajedno s aplikacijom i rezultatima rada za desetak dana prezentirati u SAD-u.

“Posljednjih mjesec dana se uz stručnjake slovenskog ABC akceleratora intenzivno pripremamo za odlazak u Silicijsku dolinu kako bismo se što bolje prezentirali pred potencijalnim američkim partnerima, klijentima i investitorima. Nestrpljivo čekamo odlazak i sve što nas tamo čeka, jer ovo je velika šansa za nas i slobodno mogu reći ostvarenje snova.” dodao je Marin Erceg.

http://www.tvizzy.com/HR/index.html

https://www.facebook.com/TVizzyCroatia/

Komentiraj