Hrvatski skladatelji 20. stoljeća: Promocija CD-a ‘Hrvatska umjetnička popijevka 2’

U Matici hrvatskoj u Zagrebu 30. studenog održat će se promocija CD-a ‘‘Das kroatische Kunstlied 2‘, ‘Hrvatska umjetnička popijevka 2‘ na kojem su predstavljeni hrvatski skladatelji 20. stoljeća.

Novi nosač zvuka pod nazivom Hrvatska umjetnička popijevka 2 (‘Das kroatische Kunstlied 2, Croatian Art Song 2’) nastavak je CD-a a koji je izašao 2019. godine u istoj diskografiji s istim izvođačicama.

Na prvom CD-u kronološki su predstavljeni hrvatski skladatelji s početka 19. stoljeća i Moderne, a na drugom od Moderne do Avangarde. Time su na ta dva CD-a kronološki predstavljeni  hrvatski skladatelji od početka 19. do 20. stoljeća, točnije do stilskog razdoblja Avangarde.

CD je izdala njemačka diskografska kuća Bella – Musica Edition, Antes  Edition, a svjetsku distribuciju je preuzeo Naxos. Na ovom nosaču zvuka predstavljeni su skladatelji Josip Hatze, Božidar Širola, Dragan Plamenac, Ivo Parać, Božidar Kunc, Ivan Brkanović, Boris Papandopulo, Ivana Lang, Ivo Lhotka Kalinski i Jakov Gotovac.

S obzirom na to da su oba CD-a ostvarila svjetsku distribuciju, program na CD-u je osmišljen kako bi se premostila jezična barijera i pjesme bile razumljive u cijelom svijetu, pa su tako odabrane pjesme na njemačkom, francuskom, talijanskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Komentiraj