Na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Westin na kojoj su bili prisutni naši A reprezentativci: Leona Popović, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega te trener-savjetnik Ivica Kostelić, najavljena je nova skijaška sezona i odlazak naših najboljih natjecatelja na utrke Svjetskog kupa u Finsku.

Ovom prilikom je predstavljena dvogodišnja suradnja s jednim od glavnih sponzora Hrvatskog skijaškog saveza, tvrtkom Generali osiguranje d.d.

“Hrvatskom skijaškom savezu potrebni su jaki sponzori koji su nam važni za financiranje priprema i natjecanja naših reprezentacija. Iznimno mi je drago da je s nama od ove sezone kao jedan od glavnih sponzora i Generali osiguranje d.d. koji je prepoznao potencijal u našoj novoj generaciji skijaša i čije police su važne za sigurnost svih naših natjecatelja. Uz takve sponzore i partnere koji nas prate sigurno će biti lakše našim skijašima omogućiti da ostvare dobre rezultate i proboj prema vrhu svjetskog skijanja kako bi se svi zajedno veselili njihovim novim uspjesima“, izjavio je Vedran Pavlek, direktor alpskih reprezentacija i alpskog ski poola.

“Generali je dobro poznato ime prijateljima sporta širom svijeta, jednako i u Hrvatskoj, a ljubiteljima skijanja i kroz dugogodišnju prisutnost u svjetskom skijaškom kupu. Zato se kao odlična prilika za naš daljnji doprinos sportu u Hrvatskoj, uz nogometnu reprezentaciju, pruža suradnja s Hrvatskim skijaškim savezom. Poznato je koliko Hrvati vole skijanje, a već odlučnost naših reprezentativki i reprezentativaca, uz njihov neiscrpan trud i odricanje, poticaj su novim uspjesima u budućnosti. Naša je uloga da ih kao pouzdan partner podržavamo na skijalištima širom svijeta kako bi u potpunosti iskazali svoj sportski i ljudski potencijal, što je poruka i svim mladima da ne pristaju za sebe na ništa manje od toga. Navijamo za nove uspjehe hrvatskog skijanja i sporta“, rekao je gospodin Georg Engl, predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d.

“Pripreme za novu sezonu bile su odlične i imali smo sreću s vremenom na jesen te spremno dočekujemo utrke Svjetskog kupa. Već ovaj tjedan reprezentacija putuje u Finsku, a nakon toga se dio seli na sjevernoamerički kontinent. U muškom slalomu smo došli do kvote četiri i to nam je uz Filipov veleslalom najjača disciplina. Trenutno zaista imamo četiri odlična slalomaša (Vidović, Zubčić; Elias Kolega i Rodeš) od kojih očekujem puno u idućih nekoliko godina, kao prvi korak da se ustale među prvih 30, a nakon toga i proboj u sam svjetski vrh. Također, ukoliko uspije održati konstantu svojih najboljih rezultata, vjerujem da se Filip Zubčić može ubrzo probiti među 15 najboljih veleslalomaša svijeta. Novost je da se nažalost od sljedeće sezone ukida kombinacija na svim velikim natjecanjima, a još je nejasno da li je ova ili sljedeća sezona zadnja sezona kombinacije u Svjetskom kupu”, najavio je Vedran Pavlek novu skijašku sezonu.

Istaknimo kako je na konferenciji za medije najavljeno i da se postepeno povećava broj paralel utrka u Svjetskom kupu i uvode se na Svjetskim prvenstvima i najvjerojatnije na Zimskim olimpijskim igrama, a što daje dobru šansu našim natjecateljima, jer u toj disciplini su svi izjednačeni, odnosno startni broj ne daje prednost.

Komentiraj