Hrvatski plesni fenomen DanceStar, lanisiran na svijetske pozornice, ove godine dovodi preko 5 500 plesača-finalista iz cijelog svijeta u Grad Poreč. Četiri će dana Zelena Laguna biti centrom plesnih vibracija i domom najboljih mladih plesača, trenera, koreografa te priznatih svjetskih pedagoga. 

Mnogi strani koncerti i eventi zasigurno će privući posjetitelje ove godine na obalu, no Hrvatska se može pohvaliti vlastitim plesnim mega spektaklom, koji nakon svijetskih turneja plesne finaliste iz cijeloga svijeta dovlači u Hrvatsku, a sa njima i mnogobrojne posjetitelje. Samo lani ostvareno je preko 25 000 noćenja i tom imponzantnom brojkom otvorena je turistička sezona.

Iz ureda u Gradu Rijeci hrvatsko/austrijski dvojac Alen Petelinc i Tatjana Pagitz prije deset godina u Poreč doveli su spektakularni DanceStar finale koje okuplja najtalentiranije mlade plesače iz cijelog svijeta. Svi plesači koji će nastupiti u velikom finalu prethodno su se kvalificirali kroz jedan od kvalifikacijskih DanceStar turnira koji se tijekom cijele godine održavaju na svim kontinentima.

Deseto jubilarno i dosad najveće izdanje međunarodnog plesnog spektakla će u terminu od 24. do 27. svibnja kroz bogati program, natjecanja i radionice, seminare, partye prikazati svu ljepotu plesne umjetnosti, čime će Hrvatska dobiti fantastičnu dodatnu turističku promociju.

U mnoštvu zanimljivih događanja tijekom DanceStar eventa, dana 26. svibnja s početkom u 21 sati u prekrasnoj gradskoj dvorani Žatika tražit će se karta više za DanceStar Gala večer u kojoj će uz goste iznenađenja nastupiti 20 najboljih koreografija DanceStar World Toura 2017.

Impresivni DanceStar sudački tim u Poreču čine vrsni svjestski poznati plesači i plesni pedagozi: Almira Osmanović, Leonard Jakovina, Igor Barberić, Alejandro Europe, Ellen Wawrzyniak, EZ Twins – Enej and Ziga, Zeljko Bozic, Axel Olzinger, Dylan Mayoral, Giasar Mecnun, Hans Tappendorf, Jose de la Cruz, June Tappendorf, Matic Zadravec, Tracy Cairns-Sharpe, svijetska krema plesne umjetnosti koji će odlučivati o najboljim pojedincima ili skupinama u raznim kategorijama: baletu, stepu, akrobatskom i modernom plesu, urbanu, MTV-u, jazzu i B-boyingu.

Gradom Porečom će, kao na olimpijskim natjecanjima, sa zastavama iz svojih zemalja prošetati plesni sudionici iz cijeloga svijeta. Cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

Raspored:

SRIJEDA 24.05.

Otvorenje eventa – flag parade, nastup Mosesa Concasa, vatromet, nastup DJ-a: EM BEE, VED LEMAR, VALDEGA MC

ČETVRTAK 25.05.

DJ Party – angažirani DJ-i: EL AMIN, VED LEMAR, VALDEGA MC

PETAK, 26.05.

Gala Show u dvorani Žatika. Show case Dylana Mayorala. Karte se mogu kupiti na mojekarte.hr i entrio.hr kao i na samom događaju

SUBOTA, 27.05.

DJ Party: CHRIS, VED LEMAR, VALDEGA MC

Komentiraj