Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je u ponedjeljak u svom Uredu na Pantovčaku igrače i članove stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije uoči njihovog puta na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

“Iznimno mi je drago što ste došli u moj Ured  da vam u svoje i u  ime svih građana Hrvatske mogu zaželiti puno uspjeha na EURU u Francuskoj. Kao što znadete  Hrvatska ovih dana prolazi, nažalost, kroz turbulentno razdoblje gdje se raščiščavaju neke stvari na političkoj sceni. Međutim, život ide dalje i želim da ovaj sastanak s vama danas pruži svima priliku i nadu, te bude dobar primjer kako se svi u Hrvatskoj možemo ujediniti podržavajući našu reprezentaciju, naše Vatrene”, kazala je u ponedjeljak predsjednica Grabar-Kitarović.

Ona je  izrazila nadu da će hrvatski reprezentativci u Francuskoj dokazati koliko u Hrvatskoj ima talenta, želje i snage za pobjedu te  kako možemo biti sjajni i dobri kada razmišljamo i radimo za zajedničke ciljeve.

Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL

“Znam da vam u Francuskoj neće biti lako jer su protivnici vrlo jaki, ali mi vjerujemo u vas. Veselim se svakoj utakmici na EURU. Molim vas da ne osjećate pritisak nego igrajte sa srcem. Vodite se mišlju da ste vi najbolji hrvatski nogometaši i da ste najbolji veleposlanici Hrvatske u svijetu. Bit ćemo s vama svih ovih dana  i uvjerena sam da ćemo se svi zajedno veseliti”, kazala je predsjednica Grabar Kitarović.

Uime igrača zahvalio se kapetan reprezentacije Darijo Srna, koji je poklonio predsjednici dres s njezinim imenom i brojem devet, te nogometnu loptu s potpisima svih igrača.

Prijamu su nazočili  ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar i njegova pomoćnica za sport Janica Kostelić.

Hrvatski reprezentativci putuju u Francusku sutra u 10 sati iz Zagrebačke zračne luke, a prvu utakmicu igrat će u nedjelju 12. lipnja u 15 sati protiv Turske.

Komentiraj