Hrvatski malonogometaši uz pomoć crowdfunding kampanje do Svjetskog prvenstva

Ove godine od 10. do 18. rujna u Mađarskoj održat će se Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu, prvo nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa. Hrvatski reprezentativci nalaze se među 40 reprezentacija koje će nastupiti na ovom prestižnom natjecanju.

Kako se radi o amaterskom sportu, tako je i financiranje reprezentacije znatno teže za Savez. Stoga su čelni ljudi hrvatske socce pokrenuli crowdfunding kampanju. Tim potezom žele našim reprezentativcima osigurati dio sredstava vezanih uz nastup na najjačem svjetskom amaterskom malonogometnom natjecanju te im omogućiti da se osjećaju kao profesionalci.

Spomenimo kako Hrvatski socca malonogometni savez nema potporu državnih institucija, a nije niti povezan sa HNS-om tako da financiranje klupskih i reprezentativnih natjecanja ostvaruje isključivo iz vlastitih sredstava.

”Poznato je kako se ove godine SP trebalo održati u Meksiku, ali je odlučeno da se prebaci u Europu zbog sigurnosnih razloga. Kako je termin održavanja odlučen tek u lipnju, a natjecanje se održava u rujnu, tako smo nam se nažalost smanjio manevarski prostor kod velikog broja potencijalnih sponzora te smo se odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju i ponuditi pojedincima da postanu sponzori reprezentacije”, izjavio je Dario Klepo, tehnički direktor hrvatske reprezentacije.

Crowdfunding kampanji može se pristupiti putem adrese www.malinogomet.eu, a ponuđeno je nekoliko paketa za buduće prijatelje projekta i donatore.

Također, na sjednici Izvršnog odbora Saveza odlučeno je da će se ovogodišnja završnica Prvenstva Hrvatske održati 2. i 3. srpnja u Zagrebu. Bit će osiguran televizijski prijenos najzanimljivijih utakmica, ovoga puta u suradnji sa SPTV-om. Prvak Hrvatske i ovoga puta imat će osiguran plasman na Ligu prvaka koja se u kolovozu održava u Mariboru.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]