Hrvatski laburisti – stranka rada na lokalnim izborima koji se održavaju u nedjelju 21. svibnja sudjelovat će u dvanaest županija, priopćeno je u nedjelju iz te stranke.

S listama za općinska i gradska vijeća, županijske skupštine i s kandidatima za načelnike i gradonačelnike natjecat će se u Primorsko-goranskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Splitsko-dalmatinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Požeško-slavonskoj, Varaždinskoj i Brodsko-posavskoj županiji te Gradu Zagrebu.

Većinom su dogovoreni koalicijski sporazumi, a sa samostalnim listama na izbore idu na nekoliko mjesta, poput grada Varaždina i Novog Marofa, općine Kostrena, Omišalj te Primorsko-goranske i Požeško – slavonske županije, stoji u priopćenju.

Kandidaturu za gradonačelnika Novog Marofa predao je Boris Ravić, za gradonačelnika Duge Rese Emil Belavić, u Općini Križ kandidira se aktualni načelnik Marko Magdić, u Kostreni Gordana Vukoša i u Fužinama predsjednik stranke David Bregovac.

Predsjednik Laburista David Bregovac pozvao je kandidate stranke da vode kampanju “od vrata do vrata” i u njoj se okrenu malom čovjeku. Podsjetio je kako su Laburisti u mandatu 2013. do 2017. godine svugdje gdje su participirali u lokalnoj vlasti premašili planove boreći se za lokalnu zajednicu, kaže se u priopćenju.

Komentiraj