Hrvatski kratkometražni filmovi na festivalu u grčkoj Drami

Pixabay

Na 24. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, koji se od 16. do 22. rujna održava u mjestu Drama u Grčkoj, prikazat će se nekoliko domaćih filmova, dok je “Emil” redateljice i scenaristice Nede Radić, primljen je na Drama Pitching Lab.

U sklopu programa studentskog filma ‘Balkan Student Panorama’ prikazat će se četiri hrvatska ostvarenja – igrani filmovi “Naopako” Filipa Zadre, “Northern Hymn” Tina Žanića i “Marica” Judite Gamulin te animirani “Otok” Tee Nucak, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film “Emil” priča je o dvanaestogodišnjaku koji živi s majkom Renatom i njezinim partnerom huliganom Dinom, a nimanje je zakazano za iduću godinu. Producentica filma je Mirta Puhlovski, a snima se u produkciji udruge Meetar60 i tvrtke Slavica film.

Drama Pitching Lab dio je festivalskog programa – tijekom šest dana autorica filma će uz mentore, poput scenarista Andrewa Hortona, koji je ujedno i predsjednik međunarodnog žirija festivala, usavršavati scenarij i pitching projekta te prezentirati film potencijalnim investitorima.

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Drami najznačajniji je kratkometražni festival u Grčkoj, a najuspješniji filmovi nominiraju se za Europsku filmsku nagradu.

Na ovogodišnjem 41. nacionalnom i 24. međunarodnom izdanju festivala bit će prikazano 195 filmova iz 52 zemlje.

Komentiraj