Uskoro počinje ‘1. Hrvatski kongres o psiho traumi s međunarodnim sudjelovanjem: Psihotrauma između sjećanja i zaborava’, organizatori konferencije su Hrvatsko psihijatrijsko društvo, Hrvatsko društvo za kliničku psihijatriju, Hrvatski liječnički zbor, Regionalni centar za psihotraumu, KBC Split, Udruga veterana 4. Gardijske brigade.

Na svečanom otvorenju u Gradu Splitu (09. studenog) govorit će:

Prim. prof. dr. sc. Ivo Jurić, ravnatelj KBC Split

Prof. dr. sc .Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu

Andro Krstulović Opara, gradonačelnik grada Splita

Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije

Hrvoje Pupić Vurilj, izaslanik ministarstva hrvatskih branitelja Tome Medveda

Prof. dr. Veljko Đorđević, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

Cilj konferencije je, osim produbljivanja međunarodne suradnje, razmjene spoznaja i prezentiranja dosadašnjih iskustava, donijeti i nacrt programa učinkovitije resocijalizacije i rehabilitacije ratnih veterana.

Stručnjaci iz zemlje i inozemstva ukazat će na načine prevladavanja štetnih utjecaja ratne traume na sveukupno zdravlje i kvalitetu života ratnih veterana i njihovih obitelji, kao i osobitosti transgeneracijskog prijenosa traume kako bi umanjili utjecaj traumatskih iskustava na drugu i treću generaciju obitelji ratnih veterana.

Hrvatski kongres o psiho traumi s međunarodnim sudjelovanjem održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović.

http://www.psihotrauma-kongres.com/

Komentiraj