Hrvatski klubovi u kvalifikacijama europskih natjecanja mogu igrati s predstavnicima Srbije te Bosne i Hercegovine

UEFA je ukinula neformalna ograničenja da se u kvalifikacijama Lige prvaka i Europske lige međusobno ne mogu sastati klubovi iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine, objavio je Klix.ba. Izuzetak ostaju potencijalni dvoboji predstavnika Kosova s onima iz Srbije i BiH. Ovakva praksa je uvedena od 2007. godine nakon što je došlo do nereda u Mostaru na utakmici Zrinjskog i Partizana.

Kako će se predstojeće kvalifkacije europskih natjecanja zbog pandemije koronavirusa igrati u promijenjenom formatu na samo jednu utakmicu domaćin koje će biti određen ždrijebom, izuzev play-offa Lige prvaka, te bez prisustva gledatelja na tribinama krovna nogometna organizacija se odlučila na ovaj potez.

Dinamo će tako u 3. kolu kvalifikacijama moći igrati protiv Sarajeva ili Crvene zvezde ukoliko bosanskohercegovački i srpski prvak izbore plasman u tu rundu natjecanja.

Rijeka, Osijek i Hajduk, koji se u natjecanje uključuju u trećem odnosno drugom kolu kvalifikacija Europske lige, moći igrati sa srpskim predstavnicima Vojvodinom, Partizanom i TSC Bačkom Topolom odnosno bosanskohercegovačkima klubovima Zrinjskim, Željezničarom i Borcem iz Banja Luke.

Pročitajte još:

Što očekuje hrvatske predstavnike u kvalifikacijama Lige prvaka i Europske lige?

Komentiraj